AKTUELNO

Kako je istakao ministar, uspostavljena je efikasnija i transparentna raspodela finansijskih sredstava, a samim tim i veća kontrola.

Vlada Srbije radi aktivno na poboljšanju uslova života osoba sa invaliditetom i omogućava njihovu ravnopravnost, nediskriminaciju i puno učešće u društvu, poručio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Svi politički napori predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije usmereni su ka stvaranju jednakih prilika za sve njene građane. Uspostavili smo efikasniju i transparetnu raspodelu finansijskih sredstava, a samim tim i veću kontrolu, jer želimo da svi oni kojima je pomoć potrebna istu i dobiju kao i da sprečimo svaki vid zloupotrebe - rekao je Đorđević na obeležavanju svetskog Dana borbe protiv multiple skleroze u sportskom centru "Tašmajdan".

On je podsetio da je predsednik Srbije ranije rekao da će, ukoliko sredstva koja dodeli Ministarstvo Savezima budu utrošena namenski i transparentno, budžet za podršku osobama sa invaliditetom iz godine u godinu biti sve veći.

Na Programskom konkursu Ministarstva, namenjenom za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji u 2018. godini Društvu multiple skleroze Srbije odobreno je 17.072.283,00 dinara, što je u odnosu na 2017. godinu za oko tri miliona dinara više.

Svetski dan multiple skleroze obeležava se od 2009. godine svake poslednje srede u maju u 170 zemalja, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

U Srbiji, u kojoj je od multiple skleroze obolelo više od 7.000 osoba, taj Dan je obeležen simboličnom štafetom u plivanju u okviru kampanje "Uđi u Moj Svet", u kojoj su učestvovali oboleli od multipla skleroze, doktori i poznate ličnosti.

#Vlada

#Zoran Đorđević

'