AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je danas gostujući u "Žikinoj Šarenici" da će Skadarlija, najverovatnije, u oktobru biti gost na Monmartru, a to je prilika da se Beograd u Francuskoj prikaže u najboljem svetlu.

- Od 1977. godine postoji saradnja Skadarlije i Monmartra, dve boemske, umetničke četvrti Pariza i Beograda i ta saradnja je bila potpuno prirodna imajući u vidu odnose Srbije i Francuske – rekao je Vesić i dodao da je ta lepa tragicija bila prekinuta devedesetih godina.

Pokušano je da se saradnja obnovi 2012. godine, ali bez uspeha. - Nadam se da ćemo uspeti da obnovimo saradnju i da će Beograd i Pariz na poseban način sarađivati – rekao je Vesić.

Kako je najavio, danas u Beograd stižu gosti iz Pariza, a u Skadarliji će biti degustacija francuskih vina, sireva, veče francuske šansone, izložba o Monmartru.

Vesić je istakao da će u oktobru Skadarlija biti gost na Monmartru, a to je prilika da predstavimo našu kulturu, tradiciju, kulinarstvo, turizam...

Foto: Tanjug, Tv Pink Printscreen

Gradski menadžer je istakao da će po završetku sezone biti nastavljena rekonstrukcija Skadarlije.

- Skadarlija je jedna od tri najvažnije turističke destinacije u Beogradu, pored Kalemegdanske tvrđave i Hrama Svetog Save. Pored rekonstrukcije kaldrme, neće biti više zidanih bašti, proglasićemo je posebnom turističkom zonom i biće određena vrsta muzike i hrane. Neće tamo moći da bude sve i svašta, tamo sada imamo i striptiz bar.. - ukazao je Vesić.

Kako je istakao, Skadarlija je jedan od najlepših brendova u Beogradu i sigurno ćemo je čuvati i unapređivati jer je ona naš ponos.

#Goran Vesić

#Skadarlija

'