AKTUELNO

Direktor policije Vladimir Rebić, rekao je za televiziju Pink da akcija koju su sproveli predstavlja nastavak kontinuiranog i posvećenog rada Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnih javnih tužilaštva.

- Moram da kažem da je ovo jedan sinhronizhovani rad Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnih javnih tužilaštava koja pokazuje koliko smo svi zajedno posvećeni u nameri da se sukobimo sa svim vidovima kriminala. U ovoj akciji primarna je bila akcija otkrivanja ilegalnog uzgoja i prodaje narkotika – rekao je Rebić.

Kako je rekao, akcije jesu učestale, ali predstavljaju nastavak kontinuiranog i posvećenog rada. On je objasnio da su u  ovom trenutku procenili da je dobar momenat da se krene u ovu akciju.

- Posebno smo posvećeni zaštiti dece i omladine. Posebna aktivnost je bila usmerena na hvatanja narko dilera koji se nalaze blizu škola. Oduzeli smo 83 kilograma droge. Treba napomenuti da su na području Beograda i Sombora otkrivene dve laboratorije za proizvođenje droga – rekao je Rebić.

Kako kaže, statistika pokazuje da je u 2017. u odnosu na 2016.došlo do smanjenja svih vidova krivičnih dela za nekih 2,8 posto.

- Kada se radi o opšten kriminalitetu smanjen je za blizu 4 procenta. Broj krivičnih dela koja su se dogodila u 2017.godini je najmanji broj u prethodnih 20 i više godina. To jasno pokazuje da prevencija i način funkcionisanja Ministarstva unutašnjih poslova aktivno doprinosi da se građani osećaju sigurnije – rekao je on.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima, prva četiri meseca ove godine, kada se radi o imovinskim krivičnim delima beležimo smanjenje za 10 posto.

- Moramo biti objektivni i reći da što se tiče porodičnog nasilja imamo nažalost povećanje krivičnih dela, ali je moguće da je došlo do toga da se više građana odlučuje da prijavi svoje partnere zbog nasilja. Moram da pomenem aktivnost koja se sprovodi na inicijativu ministra Stefanovića, od početka ove godine, da učenicima četvrtih i šestih razreda pričamo o svim vidovima nasilja i rizicima sa kojima se mogu susresti – rekao je Rebić.

Kako je rekao, u Beogradu i u još devet lokacija u zemlji će se obeležavati svečano Dan policije.

- Pozivam sve građane koji mogu da se pridruže i da zajedno proslavimo dan policije – rekao je Rebić.

#Policija

#Vladimir Rebić

'