AKTUELNO

Klinički centar u Nišu raspisaće sledeće nedelje konkurs za zapošljavanje 30 zdravstvenih radnika i to 10 lekara, pet viših medicinskih sestara i 15 medicinskih sestara sa srednjom stručnom spremom, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove Zoran Radovanović.

On je kazao da je zapošljavanje novih radnika, u četvrtak, odobrila državna Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje.

Radovanović je istakao da će predstojeće nedelje krenuti i zapošljavanje mladih lekara koji su u protekle tri godine diplomirali sa visokim prosekom ocena.

Mladi lekari sa visokim prosekom ocena, podsetio je on, biće zapošljavani u okviru zajedničke akcije Ministarstva zdravlja i medicinskih fakulteta.

- Pošto smo mi univerzitetski centar potrebni su nam novi lekari i to u što većem broju. Zbog novog prostora u Kliničkom centru nedostaju nam anesteziolozi, radiolozi, ginekolozi, pedijatri i neke hirurške grane - kazao je Radovanović novinarima.

Klinički centar u Nišu prošle nedelje zaposlio je 83 medicinske sestre, a tokom februara i marta 130 sestara i tehničara i 11 lekara različitih specijalnosti.

Nakon otvaranja novog Kliničkog centra prostor kojim rasplaže ta zdravstvena ustanova povećan je za 50.000 kvadratnih metara.

#Klinički centar Niš

#Niš

#Posao

'