AKTUELNO

Kompanija je jedan od glavnih pokretača srpske privrede.

Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadžornog odbora Er Srbije Siniša Mali izjavio je da je to najbrže rastuća avio kompanija u regionu.

On je, otvarajući dvodnevni Vazduhoplovni samit koji se održava u Beogradu, na kome učestvuju predstavnici 62 kompanija iz oblasti avio-industrije, kazao da je Beograd regionalni centar avio-industrije.

On je kazao da je zahvaljujući partnerstvu sa Etihadom, nekadašnji JAT, a sada Er Srbija postala najbrže rastuća kompanija u regionu.

Prema njegovim rečima, Er Srbija trenutno doprinosi bruto društvenom proizvodu oko 100 miliona dolara, a da se očekuje da to učešće do 2024. godine bude oko 1,8 milijardi dolara.

On je podsetio i da Beograd ima direktan let za Njujork, najavivši da se narednih meseci očekuje uvođenje novih linija za Kinu.

Mali je kazao i da se vode razgovori o privatizaciji Jat tehnike i da očekuje da će privatizacija te kompanije biti završena 2017. a da će novi partner bio to Etihad ili neko drugi doprineti njenom uspehu.

Prema njegovim rečima očekuje se da sledeće godine bude završena i koncesija za aerodrom Nikola Tesla u Beogradu i da će to preduzeće ostvariti veći rast prihoda.

On je ukazao i na značaj obrazovanjeaposebno mladih dodajući da je Vlada Srbije to stavila kao jedan od svojih prioriteta.

Izvršni direktor Etihad grupe Džejm Hogan kazao je da Beograd postao balkanska raskrsnica globalnog avio-saobraćaja.

On je istakao da je ta kompanija došla u Srbiju ne da zatvara, već da očuva i otvara nova radna mesta, i da je ka tome bila jasno opredeljena Vlada Srbije.

I. P.

#Aerodrom

#Er Srbija

#Siniša Mali

#Srbija

'