AKTUELNO

Grad Beograd će i večeras pred finale Evrovizije podržati srpske predstavnike na tom takmičenju tako što će na muzičkoj fontani na Slaviji biti puštena pesma Sanje Ilića i Balkanike "Nova Deca", rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je gostujući u emisiji "Žikina šarenica" pozvao sve Srbe koji ne žive u Srbiji ili su trenutno u inostranstvu da glasaju za našeg predstavnika na Evroviziji, s obzirom da se iz Srbije, prema evrovizijskim pravilima, to ne može učiniti.

On je istakao da je fontana na Slaviji najmodernija fontana u ovom delu Evrope i istakao da je Grad ponosan na tu fontanu, koja ispod sebe ima, kaže, čitavo mašinsko odeljenje, odakle se kompjuterski vodi sinhronizacija vodoskoka i pesme.

- Ovih novih 54 fontane neće biti muzičke, ali će svaka fontana i voda na neki način ulepšati deo grada u kojem se nalazi i ja verujem da će grad postati u narednih nekoliko godina grad sa puno fontana i vode, što će ulepšati grad i za naše ljude, ali i za one koji dolaze u Beograd kao gosti - kazao je Vesić.

Govoreći o predstojećoj slavi Beograda, koji će biti proslavljen u četvrtak, gradski menadžer je kazao da je Spasovdan jedan od najznačajnijih hrišćanskih praznika.

Kako je podsetio, Beograd Spasovdan slavi u znak sećanja na 1403. godinu kada je despot Stefan Lazarević proglasio Beograd glavnim gradom Srbije i na taj način dajemo doprinos čuvanju naše istorije i tradicije.

#Fontana

#Goran Vesić

'