AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić otvorio je danas 21. Čunga Lunga dečiji sajam u Hali 3 Beogradskog sajma, koji će trajati do nedelje 13.maja.

- Uvek je veliko zadovoljstvo kada u Beogradu organizujemo nešto što je posvećeno deci. Ovo je jedan od naših najvećih sajmova za decu i ovde tokom nekoliko dana prođe i do 40.000 ljudi - rekao je Vesić.

On je istakao da je Grad Beograd u poslednje četiri godine uradio mnogo da se poboljša kvalitet života dece i naveo da je otvoreno više od 120 dečijih igrališta, te da su obnovljene pojedine dečije manifestacije kao što je ''Dečije beogradsko proleće''.

Foto: Tanjug

- Osim toga, uradili smo puno na obnovi Dečjeg kulturnog centra Beograd, Pionirski grad smo vratili deci, a organizujemo i tradicionalne manifestacije kao što je ''Radost Evrope'' - naveo je Vesić.

On je dodao da je u obdaništa u Beogradu sada upisana 71.000 mališana što je mnogo više u odnosu na 2013.godinu kada ih je bilo 47.500.

- Polako postajemo grad posvećen deci i to je ono što je suština i treba da budemo ponosni na to. Uradili smo mnogo i uradićemo još mnogo drugih stvari kako bi deca osećala da je ovaj grad posvećen njima, jer ulažući u decu i njihovo obrazovanje i život, ulažemo u našu budućnost - rekao je Vesić.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović rekla je da je ovo Ccunga Lunga sajam važan jer je posvećen deci.

Foto: Tanjug

- Važno je da se deca druže i učestvuju u mnogim sadržajima. Ono što je najvažnije ovo je najveći sajam u regionu što potvđuje i broj posetilaca - rekla je i istakla da Vlada Srbije i resorno ministarstvo daju maksimalne napore da kroz sve svoje strateške dokumente i normativnu aktivnost unaprede položaj dece u Srbiji.

#Goran Vesić

'