AKTUELNO

U Srbiji je jutros saobraćaj umerenog intenziteta, uslovi za vožnju su dobri, a zadržavanja na graničnim prelazima ima samo na teretnim terminalima. pri izlazu iz naše zemlje ka Mađarskoj na Horgošu oko sat vremena, saopštio je AMSS.

U saopštenju se navodi da se, međutim, u prvim popodnevnim satima zbog početka vikenda očekuje veći broj vozila. Veće prisustvo putara i svakim danom sve veći broj deonica na kojima je zbog radova izmenjen režim saobraćaja, zahtevaju od vozača veću opreznost u vožnji i pri ovako povoljnim vremenskim prilikama.

Na pojedinim deonicama gde su radovi može doći do usporene vožnje uz formiranje manjih kolona. Kako se navodi, od danas do sutra u 19 sati, na delu državnog puta I A reda broj 1, u smeru Niš-Beograd, od petlje ,"Vrčin" do benzinske stacnice ,"Eko", izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza.

U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena krajnja leva (preticajna) i srednja (vozna) saobraćajna traka. Saobraćaj će se odvijati krajnjom desnom (zaustavnom) trakom.

Od danas pa do 25. maja izvodiće se radovi u središnjem delu auto-puta, deo državnog puta I A reda broj 1, Beograd - Novi Sad, u zoni naplatne stanice "Novi Sad Jug".

Za saobraćaj će biti zatvorene preticajne saobraćajne trake u oba smera u dužini od jednog kilometra.

Rad naplatne stanice "Novi Sad Jug" odvijaće se nesmetano.

Prema poslednjim informacijama "Puteva Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta, navodi AMSS, pozivajući se na podatke Uprave granične policije. Zadržavanja ima samo na teretnim terminalima i to pri izlazu iz naše zemlje ka Mađarskoj na Horgošu oko sat vremena.

#Stanje na putevima

'