AKTUELNO

Cilj je da se privrednici upoznaju sa planovima glavnog grada.

U Ljubljani u januaru sledeće godine biće održana prezentacija svih beogradskih projekata u cilju privlačenja slovenačkih investitora, najavio je gradski menadžer Goran Vesić u Ljubljani gde je održao sastanak sa generalnim direktorom Privredne komore Slovenije Samom Hribarom Miličem.

- Verujem da će ta prezentacija biti uspešna i da će slovenačke kompanije imati ideju šta mogu i gde sve mogu da investiraju u Beogradu - rekao je Vesić i, naglasivši da je slovenačka privreda važna za Srbiju, rekao da je Slovenija, posle Italije, Nemačke i Austrije, četvrti spoljnopolitički partner naše zemlje.

- U Srbiji ima skoro 400 projekata na kojima rade slovenačke kompanije. Te kompanije zapošljavaju 25.000 ljudi u Srbiji, a to je nešto što je za nas veoma važno i što mi poštujemo - istakao je Vesić.

On je na sastanku, koji je održan juče, naglasio da Grad Beograd nastoji da bude veoma "agresivan" kada je u pitanju privlačenje investitora.

- Naša politika je da ne čekamo da investitori dođu u Beograd, već da mi odlazimo tamo gde oni rade i da pokušamo da ih zainteresujemo da rade u Beogradu - rekao je Vesić i dodao da se Grad Beograd trudi da unapred obaveštava privrednike o budućim beogradskim projektima.

Hribar Milič je rekao da je sa gradskim menadžerom razgovarao o razvojnim, investicionim i drugim mogućnostima saradnje između slovenačke i beogradske privrede.

- Uveren sam da će puno slovenačkih firmi imati interes da investira u Srbiji jer, kao što je poznato, slovenačka privreda je i sada veoma uticajna kada je reč o novim investicijama u Srbiji, a pogotovo u Beogradu. Uveren sam da ćemo naći zajednički interes i da će ta saradnja biti na obostranu korist - kazao je Hribar Milič.

I. P.

#Beograd

#Goran Vesić

#Ljubljana

#Slovenija

'