AKTUELNO

Dobra vidljivost, suvi kolovozi i umeren intenzitet saobraćaja van većih gradova omogućavaju dobru prohodnost puteva, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Na teretnim terminalima zadržavanja ima na izlazu iz naše zemlje sa Mađarskom, na Horgošu oko 90 minuta, Kelebiji oko 90 minuta, a na Batrovcima sa Hrvatskom oko 120 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

U saradnji AMSS i MUP postavljene su dve veb kamere na AMSS portalu koje prate stanje na graničnom prelazu Batrovci. U planu je aktivacija kamera na još tri najfrekventnija granična prelaza - Horgoš, Preševo i Gradina uoči turističke sezone.

#Saobraćaj

'