AKTUELNO

Grad Beograd daje svoj doprinos kako bi nasilje u društvu bilo iskorenjeno, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić i istakao da su na kamionima gradskih preduzeća i u gradskim institucijama postavljene nalepnice sa porukama protiv nasilja.

- Na svim kamionima gradskih preduzeća i u svim institucijama, odnosno mestima gde dolaze građani, šalter salama, postavili smo nalepnice na kojima piše 'Stop porodičnom nasilju' i 'Stop vršnjačkom nasilju'. Na taj način želimo da ideja o tome da je nasilje neprihvatljivo bude prisutna svuda i da svako ko dolazi u bilo koju instituciju grada Beograda jasno zna da smo mi lokalna samouprava koja to oštro osuđuje i koja će se boriti protiv takve pojave - rekao je Vesić Tanjugu.

Istakao je da Grad pomaže Sigurnu kuću i da se sa koordinatorkom te kuće Vesnom Stanojević razgovara o proširenju kapaciteta.

- Nažalost, veći kapaciteti su potrebni jer je nasilje nad ženama vrlo rasprostranjeno i bez obzira na novi zakon koji je odličan i koji je omogućio veću zaštitu žena, i dalje je veliki broj neprijavljenih slučajeva nasilja - rekao je Vesić.

On je naglasio da će Grad i ubuduće biti aktivan u borbi protiv nasilja jer je, ističe, nasilje bilo koje vrste neprihvatljivo.

- Ove nalepnice možda nekome izgledaju kao mali korak, ali nama su važne jer na taj način simbolički pokazujemo da mi kao lokalna samouprava ne prihvatamo i ne priznajemo nasilje kao način rešavanja problema - podvukao je gradski menadžer.

Koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević je pozitivno ocenila nalepnice sa porukama protiv nasilja.

- U ovoj zemlji se za istu stvar mogu čuti različita mišljenja, ali moje mišljenje je da je ovo vrlo pozitivno jer je to poruka i nasilnicima, ali u krajnjoj meri i žrtvama jer se nasilje ne sme tolerisati. S tim u vezi, smatram da je ovo izuzetno pozitivan gest. Kakve će on rezultate dati i da li će, to ćemo da vidimo, ali po mom mišljenju veoma je važno da ovakve poruke šalje država - istakla je Stanojević Tanjugu.

Pročitajte još: Milivojević za NOVO JUTRO: Mladi su upili predstavu da se mora biti privlačan, seksi, da bi se u postigla sreća životu (VIDEO)

#Beograd

#Goran Vesić

#Nasilje

'