AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas beogradski park Ušće čija je rekonstrukcija u toku i istakao da će nakon završetka radova taj park imati sedam nezavisnih zona sa raznim sadržajima za decu i odrasle čime će postati najuređeniji park u Beogradu.

- U parku Ušće koji ubrzano rekonstruišemo danas smo pustili u rad četiri nove javne česme tako da ovaj park od danas ima ukupno osam česama - rekao je Vesić i dodao da u prestonici Srbije, uključujući i pomenute, trenutno ima 189 javnih česama. On je istakao da sugrađani sve više dolaze u park Ušće u kome sada imaju i česme sa kojih mogu da piju vodu.

- Mi smo kao Gradska uprava možda i najponosniji na rekonstrukciju ovog parka koji je bio samo jedna zelena površina na kojoj je eventualno mogao da se igra fudbal i ništa drugo se nije dešavalo - rekao je Vesić i podsetio da je rekonstrukcija tog parka počela 11. avgusta 2017. godine i da je prva faza radova završena do 20. oktobra.

U okviru te faze, naveo je, izgrađena je staza "Umetnost" sa pet izdignutih i ozelenjenih ostrva, po dva terena za košarku, odbojku na pesku i badminton, teren za boćanje za četiri staze, kao i teretana na otvorenom.

Foto: Promo

U drugoj fazi rekonstrukcije, koja je počela u oktobru prošle godine, izgrađene su četiri nove staze koje povezuju Bulevar Nikole Tesle sa šetalištem uz reku, rekao je on i naveo da su u pitanju staze "Srbija 1", "Srbija 2", "Pokret" i "Priroda".

U drugoj fazi rekonstrukcije, koja je počela u oktobru prošle godine, izgrađene su četiri nove staze koje povezuju Bulevar Nikole Tesle sa šetalištem uz reku, rekao je on i naveo da su u pitanju staze "Srbija 1", "Srbija 2", "Pokret" i "Priroda".

- Postavili smo oko 100 svetiljki javne rasvete, više od 70 klupa i nastavićemo da radimo kako bi ovaj park završili, a kada ga budemo završili on će imati sedam nezavisnih zona sa raznim sadržajima i za decu i sa odrasle i na taj način će ovo postati najuređeniji park u Beogradu - rekao je Vesić.

Foto: Promo

Osvrnuvši se na kritike na račun rekonstrukcije parka Ušće on je rekao da je najbolji odgovor na "sve te gluposti" veliki broj sugrađana koji dolaze u taj park.

Generalni direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Dragan Đorđević je izrazio zadovoljstvo zbog puštanja u rad još četiri česme jer će to puno značiti građanima.

- Mi smo ovde uradili malo manje od 1.300 metara primarne vodovodne mreže, 80 metara sekundarne mreže, nekoliko jama i šahtova kako bi sve ovo moglo da funkcioniše nesmetano - dodao je on.

Pročitajte još: Inspekcija izvršila uviđaj, 'DRVOSEČAMA' VIŠE NEĆE PASTI NA PAMET DA UBIJAJU ŠUMU! (VIDEO)

#Beograd

#Goran Vesić

#Park

'