AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Denis Kif u današnjem su razgovoru potvrdili dostignuti nivo saradnje u oblasti odbrane i izrazili obostranu želju da se ona nastavi.

- Opredeljeni smo da nastavimo dosadašnju uspešnu saradnju i ostajemo otvoreni za razmenu mišljenja i konstruktivan razgovor u cilju daljeg jačanja i intenziviranja bilateralne vojne saradnje - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, ministar odbrane ukazao je na značaj i poštovanje Briselskog sporazuma i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i naglasio principijelno protivljenje i nedopustivost formiranja vojske tzv. Kosova.

- Rezolucijom je definisano da KFOR predstavlja jedini garant bezbednosti, jedinu oružanu formaciju na prostoru KiM i jedinog partnera Vojsci Srbije u obezbeđivanju administrativne linije - naveo je Vulin.

Ministar je istakao i da je Srbija faktor stabilnosti u ovom delu Evrope, kao i da je čvrsto opredeljena da, kako kaže, sve moguće sukobe i nesuglasice rešava dijalogom i mirnim putem.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vulin

#Denis Kif

'