Takmičenje u pripremi gulaša od magarećeg mesa već 17 godina se održava u Specikalnom rezerviaru prirode Zasavica.
Deset ekipa se prijavilo za ovo jedinstveno takmičenje na Balkanu.
Pobedu je odneo Krstić iz Valjeva.
Foto: Pink.rs
- Ne znam koliko sam gulaša pripremio do sada, ali sa magarećim mesom nikada. Bio sam skeptičan, ali se moj način kuvanja svideo žiriju. Od sada u biorafiju upisujem i pripremu specijaliteta od magaraćeg mesa - priča kuvar iz Valjeva.
Foto: Pink.rs
Nikola Krstić iz Martinaca je osvojio treće mesto. Učestvuje već nekoliko godina i kao iskusan kuvar nije želeo da oktrije sastojke koji su se našli u njegovom kotliću.
Foto: Pink.rs
Krčkanje je trajalo duže od četiri sata, za to vreme posetioci su mogli da prošetaju kompleksom, hrane magarce, voze brodom ili probaju specijalitete od magararećeg mleka i mesa.
- Godinama pravimo sir od magarećeg mleka. Za kilogram sira potrebno je 25 litara mleka.
Foto: Pink.rs
Ovo je samo jesan detalj koji o životinjama saznaju naši posetioci, a dolaze nam i đačke ekskurzije - ističe upravnik rezervata Vuk Simić.
Autor: Iva Besarabić