AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali drugu godinu zaredom trčao je polumaratonsku trku na Beogradskom maratonu

Mali, koji je deonicu od 21 kilometar prešao u vremenu od 2:05.22, nešto sporije nego prošle godine, izrazio je zadovoljstvo što je iz Beograda još jednom poslata lepa slika u svet.

- Beograd je još jednom pokazao pravo lice i koliko je lep, veliki i svetski grad. Nije bilo lako trčati, dosta je vruće, a najvažnije mi je bilo da videm kao mladi i stariji bodre jedni druge rečima "'Ajmo Beograde, 'ajmo Srbijo, ne odustaj"... Vreme nije bitno, već da cenimo mladost, zdravlje i sport - rekao je Mali novinarima posle trke.

Kako je naveo, najveći utisak mu je koncert Beogradske filharmonije na mostu na Adi.

- Na najtežoj deonici slušati Vivaldija je impresivno. Ponosan sam na maraton, pokazali smo koliko smo dominantna sportska prestonica u regionu - kaže Mali, uz konstataciju da su ga u teškim momentima nosili mužički taktovi sa raznih puktova.

Najavio je i da će u narednim godinama trčati Beogradski maraton, bez obzira da li će ostati gradonačelnik.

- U svakom slučaju ću trčati. Funkcija nje važna, već da deci damo primer koliko je važno da trče i bave se sportom, ali i da izgrade pravi sportski duh -

Mali je dodao i da je video Aleksandra Šapića pre trke, ali ne i na stazi, pohvalivši novu trasu rečima da je atraktivnija. Beogradski maraton, 31. po redu, danas je održan uz učešće od rekordnih 7.300 trkača.

#Beograd

#Siniša Mali

'