AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović uručili su danas, u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba, novčane nagrade za učinjeno delo i postignute rezultate od posebnog značaja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Nagrade, od po 100.000 dinara, uručene su u šest kategorija prvi put povodom Dana Vojske Srbije, a sredstva za novčane nagrade obezbedilo je Udruženje osiguravača Srbije.

Ministar Vulin uručio je nagrade desetaru Miroslavu Potiću za spasavanje života i otklanjanje posledica elementarnih i tehničko-tehnoloških nesreća i desetaru Srđanu Ristiću za postignute rezultate u oblasti kulture, tradicije i sporta.

U kategoriji najbolje vojno lice nagrađen je general-potpukovnik Đokica Petrović za vanredno zapažene rezultate i iskazano izuzetno zalaganje i požrtvovanost prilikom obavljanja redovnih dužnosti vojnih lica, a u kategoriji najbolje civilno lice nagrađen je vojni službenik Milan Pavlović za vanredno zapažene rezultate i iskazano izuzetno zalaganje i požrtvovanost prilikom obavljanja redovnih dužnosti civilnih lica. Njima je nagrade uručio načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije uručio je nagradu u kategoriji najbolji zdravstveni radnik majoru Saši Dimitrijeviću za vanredno zapažene rezultate i iskazano izuzetno zalaganje i požrtvovanost prilikom obavljanja redovnih dužnosti u oblasti zdravstvene zaštite.

Naknadno će biti uručena nagrada u kategoriji najbolji istraživač vojnom službeniku dr Milanu Miloševiću za postignute rezultate u oblasti nauke i razvoja naoružanja i vojne opreme.

Ministar odbrane zahvalio je Udruženju osiguravača Srbije što je taj segment našeg društva prepoznao vrednost i važnost Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane..

- Vojska Srbije je narod Srbije. Vojsku Srbije ne možete razdvojiti od naroda kom pripada. Uvek deleći dobro i zlo, tu zbog onog najgoreg, a živeći zbog onog dobrog, i svega onog što čini naš život vrednim življenja, Vojska Srbije radi težak i odgovoran zadatak. Ne traži naš vojnik, ni oficir, ni civilno lice, da mu zahvaljuju i ne traži ni da prepoznaju koliko mu je teško i koliko odgovoran posao vrši. Ali nam znači kada vidimo da nas naša Srbija voli, poštuje, ceni i razume koliko je odgovorno i teško biti pripadnik Vojske Srbije i koliko je važno imati snažnu, organizovanu, opremljenu i zadovoljnu Vojsku Srbije - poručio je ministar Vulin.

Pročitajte još: Aerodrom u Lađevcima u narednim mesecima i civilni i vojni

#Aleksandar Vulin

#Ministarstvo odbrane

#Nagrada

#Srbija

#Vojska

'