AKTUELNO

Maksimalna dnevna temperatura iznosiće u pojedinim mestima 25 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će biti u većini mesta pretezno suncano, samo u Timočkoj Krajini umereno oblačno i suvo. Posle podne i krajem dana na jugozapadu i zapadu, a u toku noći u celoj zemlji prolazno naoblačenje koje će usloviti ponegde kratkotrajnu kišu, saopštio je RHMZ.

Duvaće umeren i jak, juzni i jugoistočni vetar, u kosavskom području sa olujnim udarima, krajem dana u slabljenju. Jutarnja temperatura biće od 5 do 10, u kosavskom području do 14, a najviša dnevna od 20 do 25 stepeni.

U Beogradu će biti pretezno suncano. Krajem dana i u toku noći prolazno naoblačenje koje će usloviti u pojedinim delovima grada kratkotrajnu kišu. Jutarnja temperatura biće oko 12, a najvisa dnevna oko 24 stepena.

Prema izgledima vremena do 16. aprila, u utorak će preovlađivati sunčano, samo ujutru na severu i istoku uz vise oblacnosti ponegde kratkotrajna kisa. U sredu i četvrtak ujutro kratkotrajna magla, tokom dana pretežno sunčano. U sredu posle podne na istoku uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajna kiša. Do kraja perioda pretežno sunčano, posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti moguća pojava kratkotrajnog pljuska.

Foto: RHMZ

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'