AKTUELNO

Vedro vreme i suvi kolovozi večeras omogućavaju dobru prohodnost puteva na svim frekventnijim putnim pravcima koji vode kroz našu zemlju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Vozače očekuje nešto veći broj vozila, kako na autoputevima, tako i na ostalim prioritetnim putevima prvog i drugog reda, a što je i karakteristično za pretpraznične dane u kojima se nalazimo.

Zato apelujemo na vozače da imaju više strpljenja i tolerancije, posebno ukoliko naiđu na usporenu vožnju ili na nepredviđene zastoje.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, zadržavanja su oko 30 minuta.

Zadržavanja za teretna motorna vozila, na izlazu iz Srbije, su sledeća: na prelazu Horgoš oko 300 minuta, na Kelebiji oko 360 minuta, na Batrovcima oko 10 h, na prelazu Šid oko 120 minuta, Bačka Palanka oko 180 minuta, a na Bogojevu oko 240 minuta.

Pred nastupajuće Uskršnje praznike, koji uobičajeno donose pojačan sobraćaj, dolazi do formiranje dužih kolona vozila na ulaznim i izlaznim putničkim terminalima, uglavnom sa Mađarske i Hrvatske strane, kada zadržavanja postaju duža od uobičajenih.

AMSS zato preporučuje vozačima da u tim danima koristite granične prelaze koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća.

#Stanje na putevima

'