AKTUELNO

Olujni vetar praćen kišom koji je sinoć zahvatio Srbiju, pričinio je materijalnu štetu u zapadnim i centralnim delovima naše zemlje, dok su pojedina mesta ostala bez struje.

Kako prenose lokalni mediji, zbog kvarova na srednjenaponskim dalekovodima i iskidanoj niskonaponskoj mreži bez struje je ostalo više od dve hiljade žitelja u okolini Nove Varoši - Jasenova, Bele Reke, Radonje, Rutoša, Akmačića, Bukovika, Ljepojevića, Štitkova, Trudova i Draglice.

Prema prvim procenama novovaroške Elektrodistribucije, svi kvarovi će biti otklonjeni sutra.

Nevreme je u subotu popodne pogodilo i Kraljevo, gde je snažan vetar odneo crepove sa nekoliko krovova stambenih objekata i porodičnih kuća, kako u Kraljevu, tako i u okolnim selima, ali i izvalio stabla, podigao limove na zagradama i poslovnim objektima, oštetio više automobila.

Kako javljaju mediji, zbog varničenja električnih žica zapalila se i jedna porodična kuća u Grdici, ali je požar brzo saniran. U Novom Pazaru je sinoć zbog olujnog vetra nekoliko kuća ostalo bez krovova.

Glas zapadne Srbije prenosi da je sinoćno nevreme načinilo veliku materijalnu štetu na objektima u ivanjičkom selu Erčege, kao i da je većina domaćinstava ostala bez struje.

#Oluja

#Srbija

#Vetar

'