AKTUELNO

Danas je na Novosadskom sajmu otvorena manifestacija namenjena penzionerima, a ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić poručio je da penzioneri u skorije vreme mogu da očekuju povećanje penzija.

On je poručio i da penzioneri zaslužuju najveću pažnju i brigu te da s pravom očekuju da im primanja budu redovna i sigurna.

Posebno se obratio lokalnim samoupravama i trgovinskim lancima navodeći da su penzioneri najlojalniji kupci koji godišnje potroše gotovo pet milijardi evra na tržištu.

Foto: Tanjug

Imajući to u vidu ne čudi i obaveza lokalnih samouprava i uspešnih kompanija da im obezbede značajnije popuste kod kupovina ili izmirenja obaveza, rekao je ministar.

Dvodnevni sajam sa više od 60 izlagača osmišljen je kao mesto susreta pripadnika starije populacije gde će posetioci imati priliku da se upoznaju sa resornim pokrajinskim i gradskim institucijama, organizacijama, udruženjima građana, pojedincima i firmama koje svojim radom doprinose poboljšanju kvaliteta života starijih sugrađana različitim programima, sadržajima i pogodnostima koji su im dostupni na teritoriji cele Srbije.

Foto: Tanjug

Pročitajte još: Uprava carina: Za preglazak granice koristiti i alternativne prelaze

#Milan Krkobabić

#Penzije

#sajam

'