AKTUELNO

Uskoro počinje praznična atmosfera.

Bliži se doček Nove godine, beogradske ulice i gradski trgovi su uveliko ukrašeni, Trg otvorenog srca radi, a na izlozima prodavnica izlepljena su obaveštenja o novogodišnjim sniženjima.

Foto: Beta

Sve je tu da nas podseti da je došlo vreme da se razmišlja kuda za “najluđu noć”? Međutim, većina građana još nema “precizan plan” gde će i na koji način da provede noć 31. decembra.

Najluđa noć, radna noć!

Za neke će doček biti radna noć, a kako kažu i to ima “svoje čari”.

- Radim u trafici u centru, upravo smo dobili raspored i ja radim te večeri. Da nisam na poslu, bila bih kod kuće sa porodicom jer nemam para za bacanje – kaže J. Janković, radnica u trafici u Knez Mihailovoj ulici.

Ona nije jedina koja će raditi u novogodišnjoj noći. – Medijski sam radnik, pa ću ove godine biti na poslu za doček. Još nisam dobio tačan raspored šta ću raditi, ali znam da ću u najluđoj noći sigurno biti negde po gradu sa kolegama – rekao je A. Drezgić, snimatelj jedne televizije.

Foto: Pixabay.com

Ima i onih koji pakuju kofere za neku atraktivnu destinaciju. Miljana Cvetković, turistički agent, planira da za praznike otputuje u Grčku, i kaže da će na ovaj način da spoji posao i zadovoljstvo.

Foto: Printscreen Youtube

- Radim u tursitičkoj agenciji pa spajam lepo i korisno. Sa suprugom planiram da idemo u Atinu i tamo planiramo da provedemo tri dana. Trudimo se da, koliko nam posao dozvoli, uvek otputujemo negde – kaže ona.

“Studentski budžet” za pivo i žurku

Studenti za doček neće imati neku “posebnu režiju”, pa će, kako kažu, i novogodišnju noć provesti manje-više kao i svaku drugu.

- Žurke će neke biti sigurno, samo još uvek ne znamo gde i kako. U svakom slučaju neka kućna varijanta – rekao je M. Maksimović student filozofskog fakulteta. Njegova koleginica, studentkinja istorije umetnosti Aleksandra Kostić takođe je potvrdila da će sa prijateljima organizovati neki privatni skup.

Foto: Pixabay.com

- Još uvek smo u pregovorima, ali sigurno će biti kod nekog u kući. Najverovatnije kod mene, jer živim na Vračaru, pa svima uglavnom odgovara ova lokacija jer smo blizu centra ukoliko se odlučimo da odemo do trga – iskrena je Kostić.

Kuća najsigurnija opcija!

Katarina M. i Irena G. rekle su da će sigurno Novu 2017. da dočekaju kod kuće u krugu porodice.

- Deca su mi još mala, a nisam u situaciji da imam kome da ih ostavim pa ćemo novu godinu dočekati kod kuće. Možda nam neko dođe, ali još nismo sa prijateljima pričali na tu temu – iskrena je Irena.

Katarina za naš portal kaže da nema nikakvih planova, i da će novogodišnju noć provesti kao i svako veče.

- U krugu porodice, uz rusku salatu, pečenje i tv program. Meni je to sasvim dovoljno – rekla je ona.

Foto: Pixabay.com

I.Antonijević, knjigovođa, za portal Pink.rs kaže da i za ovaj doček “neće menjati režiju”.

– Živim u centru grada, pa svakako ne mogu da izbegnem žurku. Htela to ili ne, te večeri uvek mogu da vidim neku predstavu koja uglavnom nije prijatna. Prošle godine mi je jedan čovek tačno u ponoć povraćao ispod prozora, dok su ljudi stajali pored njega i aplaudirali mu – priča ova žena.

Decembar je mesec sa kojim se "džepovi polako prazne”, a zagrevanje je za januar u kome nam predstoje Božić i Srpska Nova godina.

J. Stanković

#Doček

#Grad

#Nova godina

'