AKTUELNO

Nezavisni sindikat policije najoštrije osuđuje napad na policijske službenike koji se dogodio juče u Novom Pazaru, neposredno pred početak fudbalske utakmice između fudbalskih klubova Novi Pazar i Partizan!

Tada je od strane navijačke grupe koja podržava FK Novi Pazar kamenicama beskrupulozno izvršen napad na kordon policije kojom prilikom je povređeno više policijskih službenika.

S tim u vezi pozivamo kako Ministarstvo unutrašnjih poslova tako i druge državne organe da se prema napadačima na policiju i onima koji su zaslužni za narušavanje javnog reda i mira primene sve zakonom predviđene mere uz maksimalnu strogoću prilikom odmeravanja sankcija, piše u saopštenju NSP.

Brojni svetski lideri dolaze u Srbiju: Poznat je raspored poseta
U saopštenju se dodaje da se u poslednje vreme uočava sve veća tendencija napada na policijske službenike sa primenom teškog nasilja.

Potrebno je zauzeti stav da se bilo kakav napad na policiju i druge državne organe neće tolerisati i da će biti strogo kažnjen. U skladu sa tim ukazuje se prilika da se kroz najavljenu izmenu Krivičnog zakonika poveća minimalna kazna za napad na policijske službenike, uz smanjenje raspona između zakonskog minimuna i maksimuma za zaprećenu kaznu, bez mogućnosti ublažavanja iste, dodaje se u saopštenju ovog sindikata.

Podsetimo, nakon jučerašnjih nereda u Novom Pazaru oglasio se i Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova, koji je izjavio da je u tom gradu došlo do drastičnog narušavanja javnog reda i mira i napada na policijske službenike.

Svi koji su učestvovali u napadu na policiju i kršenju javnog reda i mira biće uhapšeni i predati tužilaštvu. Svi moraju da odgovaraju, jer napad na policiju je napad na državu. Policija je već otpočela hapšenja, do sada je uhapšeno deset lica. Na lokacijama gde je došlo do napada na policijske službenike, oštećeno je za sada pet putničkih vozila, izjavio je ministar Dačić.