AKTUELNO

"Infrastruktura železnice Srbije" objavila je danas javni konkurs za prijem u radni odnos na određeno vreme, ukupno 70 radnika, od čega 46 saobraćajno transportnih radnika i 24 saobraćajno transportnih tehničara - otpravnika vozova.

Radnici se primaju u radni odnos na određeno vreme do polaganja stručnog ispita, a najduže do 12 meseci, radi osposobljavanja za rad i polaganja stručnog ispita, navedeno je u saopštenju.

Od 46 saobraćajno transportnih radnika, konkurs se raspisuje za prijem 16 kandidata za organizacioni deo Ruma, a prijem 30 kandidata planiran je za organizacioni deo Subotica.

Od 24 otpravnika vozova koliko je planirano za prijem u radni odnos, po 12 ih je predviđeno za organizacione delove Užice i Subotica.

Za saobraćajno transportne radnike potrebno je osnovno obrazovanje, dok je za otpravnike vozova potrebno srednje stručno obrazovanje, zanimanje saobraćajno transportni tehničar.

Za oba obrazovna profila neophodna je i posebna zdravstvena sposobnost, prema Pravilniku o zdravstvenim uslovima koje moraju ispunjavati železnički radnici.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana, a izbor kandidata biće obavljen 30 dana nakon isteka roka za podnošenje prijava. Kandidati koji budu položili stručni ispit, zaključuju sa "Infrastrukturom železnice Srbije" ugovor o radu na neodređeno vreme.

#Radnik

#železnička stanica

'