AKTUELNO

Ministarka privrede Adrijana Mesarović, posetila je 60. međunarodni Sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, kao i Sajam mašina i alata za drvnu industriju.

- Prisustvala sam jubilarnoj 60. Međunarodnoj manifestaciji - Sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, kao i Sajmu mašina i alata za drvnu industriju. Ovaj značajan događaj, ne samo za Srbiju, već i za ceo region, već šest decenija postavlja standarde u proizvodnji i distribuciji nameštaja, ali i u primeni najnovijih tehnologija u drvnoj industriji- napisala je Adrijana Mesarović na Instagram nalogu i dodala:

- Drvna industrija Srbije ima veliki potencijal i izvozni uspeh. Vrednost izvoza nameštaja od drveta prošle godine je iznosila 768,7 miliona evra i u odnosu na 2022. godinu je povećan za 12,7 odsto, sa tendencijom daljeg rasta.

- Uz liderstvo predsednika Aleksandra Vučića, Srbija je uspela da ostvari ogroman ekonomski napredak i privuče važne investicije, koje su nam omogućile da budemo među najbrže rastućim ekonomijama u Evropi- piše u objavi.

- Posebno je važno naglasiti da ovaj sajam nije samo platforma za sklapanje novih poslovnih partnerstava, već i mesto za razmenu ideja, inovacija i znanja, koji će doprineti daljem razvoju i modernizaciji ove važne industrije- piše u objavi.

- Imamo jasan cilj kako da ojačamo i unapredimo našu drvnu industriju, i snagu i volju da stignemo do njega. I ja verujem da ćemo uspeti u tome, sledeći primer našeg predsednika Vučić koji je pokazao da kada vredno i marljivo radite i verujete u svoje snove, ne postoji prepreka koju ne možete da savladate- piše u objavi ministarke Mesarović.

Autor: Jovana Nerić