AKTUELNO

Povodom Svetskog dana turizma, Vrnjačka Banja se ponovo ističe kao vodeća turistička destinacija Srbije, privlačeći brojne domaće i strane goste svojom bogatom ponudom i neprocenjivim prirodnim lepotama.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, istakao je značaj kontinuiranih investicija u infrastrukturu i sadržaje koji ovu banju čine nezaobilaznom destinacijom za sve posetioce.

Foto: TV Pink Printscreen

Sa dugom tradicijom u banjskom turizmu, Vrnjačka Banja je poznata po mnogobrojnim atrakcijama kao što su Promenada, čuvena šetališta uz Vrnjačku reku, Most ljubavi, predivni parkovi i Planina Goč koja nudi ski stazu i planinarske ture. Promenada predstavlja srce banjskog života, sa kafićima, restoranima, bioskopom i brojnim manifestacijama koje se održavaju na Trgu kulture, poput Vrnjačkog Karnevala.

Foto: TV Pink Printscreen

Posebnu pažnju posetilaca privlači vrabac Gočko, simbol Vrnjačke Banje, koji stoji na Platou kod vrapca i podseća na Igre bez granica održane 1990. godine. Takođe, amfiteatar na Crkvenom brdu, sada poznat po imenu Danila Bate Stojkovića, domaćin je kulturnih manifestacija poput Festivala filmskog scenarija, ali i mnogobrojnih koncerata i pozorišnih predstava.

Foto: TV Pink Printscreen

U poslednjih nekoliko godina, Banja je privukla pažnju i stranih investitora, što je doprinelo modernizaciji turističke ponude. Japanski vrt, lavirint-park i brojni drugi projekti značajno doprinose razvoju turizma i privlače nove posetioce, koji uživaju u spoju prirodnih lepota i bogatog kulturnog programa.

Foto: TV Pink Printscreen

Vrnjačka Banja i dalje uspešno balansira između tradicije i modernih sadržaja, dok broj posetilaca raste iz godine u godinu, čime se potvrđuje njen status lidera u banjskom turizmu Srbije.