AKTUELNO

Iako su deca danas okružena engleskim jezikom putem kompjutera, telefona, raznih kanala koje prate, putem časova u školi – najčešće znanje koje steknu na taj način nije dovoljno da znaju i da ga primene.

Pisani deo će verovatno moći da urade, uz razmišljanje, odmeravanje, proveravanje pravila, ali samo znanje govora uglavnom „štuca“. Što zbog manjka prilika da zaista probaju da govore, što zbog nesigurnosti, što zbog prevođenja sa maternjeg na engleski – tinejdžeri se bore sa govorom i greše u gramatici dok pokušavaju da probude pasivno znanje.

Helen Doron kursevi za decu preko 12 godina

Helen Doron metodologija podrazumeva učenje engleskog jezika kao maternjeg, i činjenica je da najbrže i najjednostavnije daje vrhunske rezultate sa decom do sedme godine života, jer je do tada mozak sprema da usvaja drugi jezik kao maternji, a ne kao strani.

Međutim, samo tehnike koje se koriste u radu, kao i male grupe, koje se formiraju i prema uzrastu i prema nivou znanja, daju odlične rezultate i u radu sa tinejdžerima.

Hteli – ne hteli, način rada, koji nije tradicionalan, već otvoren, kreativan, i prepun ohrabrivanja, tinejdžere stimuliše da počnu da primenjuju naučeno u toku časa, a u malim grupama dobar deo časa imaju priliku da govore, čime se stiče dodatno samopouzdanje, a ono donosi još jači stimulans za dalji govor.

Foto: Foto/Helen Doron ltd

Prateće aplikacije

Kao kompanija koja prati najnovije tehnologije, Helen Doron kompanija je razvila aplikacije koje prate nastavni program, pa tako na Helen Doron Stream aplikaciji njeni đaci imaju pristup audio i video materijalima koje koriste svakodnevno kod kuće. Za tinejdžere, tu je neizostavni TeenBuzz radio, prvi online radio posvećen dobroj muzici i edukativnim materijalima na engleskom, ali i odličnoj interakciji između slušalaca teen uzrasta.

Kako kurs napreduje, a odvija se isključivo na engleskom, nema prevođenja, tako sve brže i brže prelaze na razmišljanje na engleskom, komunikacija postaje sve lakša i lakša, i više se ne razmišlja o pravilima, već ona prirodno „dolaze“ i koriste se u rečenicama. Pritom se svi odlično zabavljaju!

Cambridge test centar

Da ne bi rekli da smo neozbiljni (mada volimo da na neozbiljno ozbiljan način radimo), pre više od 10 godina Helen Doron u Srbiji je postao i autorizovani Cambridge test centar, i deca su po završetku kurseva koji obrađuju gramatiku spremna za odgovarajući Cambridge ispit, i isti polažu u okviru Helen Doron prostorija sa izuzetnim uspehom!

Kursevi engleskog za decu od 12 godina naviše obuhvataju zaista veliki broj reči, usklađeni su sa zahtevima odgovarajućih Cambridge ispita, i svaki minut časa je maksimalno iskorišćen! Naši licencirani nastavnici daju svoj maksimum da bi deca najefikasnije napredovala.

Mogli bi do sutra da pričamo o uspesima naše dece, naših đaka, jer su prve generacije danas mladi uspešni ljudi, koji su završili, ili (oni nešto mlađi) tek upisali dobre fakultete, neretko nastavljaju obrazovanje baš na engleskom, i spominju nas kao važnu kariku u njihovom odrastanju i sazrevanju. S velikim ponosom ih pratimo kako rastu, stiču prijatelje u našim učionicama i Helen Doron školu zovu drugom kućom.

Ali najviše bi voleli kada nam ne bi verovali na reč, već došli i da se sami uverite zašto smo škola koju deca VOLE.

5. Helen Doron škola za decu preko 12 godina

Na zvaničnoj internet stranici www.helendoron.rs, , roditelji mogu naći sve potrebne informacije o upisu, programima za tinejdžere i mogućnostima.

Za početak, roditelji treba da popune jednostavan prijavni formular, dostupan na sajtu, kako bi izrazili zainteresovanost za program i odabrali opštinu /grad gde se nalazi njima najbliža lokacija.

Nakon popunjavanja formulara, tim Helen Doron škole sa odabrane opštine će kontaktirati roditelje radi dogovora oko zakazivanja besplatnog TESTA znanja, da bismo procenili koji kurs najbolje odgovara postojećem znanju i koji će najbrže stimulisati dalji napredak i govor. Sledeći korak je prisustvo na času tog kursa, upis, i zabava na engleskom može da počne!

Ukoliko je lakše, besplatni call centar za celu Srbiju 0800/333-000 je na raspolaganju svakog radnog dana od 09-20h, kao i subotom od 09-13h. Dobrodošli!

Autor: Snežana Milovanov