AKTUELNO

Ministarka privrede, Adiana Mesarović, nalazi se u zvaničnoj poseti Kini gde je sa predstavnicima kompanije “Zijin Mining Gold”, koja posluje u okviru “Zijin Grup”, razgovarala o potencijalnom širenju njihovih investicija u Srbiji.

- Prvog dana posete Narodnoj Republici Kini, imala sam vrlo konstruktivan razgovor sa predstavnicima kompanije “Zijin Mining Gold”, koja posluje u okviru “Zijin Grup”, o potencijalnom širenju njihovih investicija u Srbiji- napisala je ona na svom instagram nalogu i dodala:

- U pitanju je jedan od najvećih proizvođača nakita od zlata i srebra u Kini, koji ima zatvoren kompletan lanac proizvodnje, i koji izlaz na evropsko težište u perspektivi vidi upravo preko Srbije. Očigledno je da postiji veliki potencijal za saradnju, o čemu ćemo tek nastaviti da vodimo razgovore.

- Osim što Srbija za njih može da bude vrata u Evropu, ovom investicijom bismo mogli da oživimo stare zanate, ali i obezbedimo radna mesta za ljude koji su nekada radili u toj industriji- napisala je Mesarović i dodala.

- Kinezi su na jedan vrlo sofisticiran način spojili duh i tradiciju njihove kulture sa modernim trendovima u dizajniranju nakita, i ja verujem da nešto slično može da se razvije i kod nas.

- Imala sam jedinstvenu priliku da obiđem izložbeni prostor kompanije “Zijin Mining Gold”, i razgledam prava umetnička dela, kako popularne komade nakita, tako i delove ekskluzivnih kolekcija- piše u objavi.

Autor: Jovana Nerić