AKTUELNO

Vlasnik i direktor Pink Media Group Željko Mitrović novom objavom na društvenoj mreži Instagram oduševio je svoje pratioce.

Željko Mitrović je podelio snimak sa probe predstave 'Lu' na kojem, pomoću magije pali sveću, što njegovom drugaru nije pošlo za rukom.

- Na probi predstave Lu, u mom Teatru Odeon, ovaj moj drug Dimi, nikako da razume da se sa magijom moraš roditi! - poručio je Mitrović uz snimak koji je zaintrigirao njegove pratioce koji se pitaju kako je to izveo.

Pored snimka gde uz pomoć magije pali sveću, Mitrović je danas objavio još jedan:

- U mojoj autorskoj predstavi “ Lu”, koja će za 11 dana, otvoriti Teatar Odeon, Lucifer se zaljubljuje u mladu slikarku koja ne može da upiše akademiju! Znao sam da ne treba da diram njeno slikarsko platno, a još manje da pevam ovu ljubavnu pesmu! - Napisao je Mitrović.

Podsetimo, u susret 30 godina postojanja Pinka, Željko Mitrović je najavio brojna iznenađenja za domaću publiku.

Jedno od vodećih koje će znatno obogatiti kulturni život srpske prestonice je otvaranje čuvenog Teatra Odeon, kao i dugo očekivana premijera mjuzikla "Lu".

Ovaj mjuzikl rađen je po tekstu Željka Mitrovića, koji je sam i producent predstave koju je režirao zajedno sa Markom Jovičićem.

- Još 14 dana je do premijere, pretpremijera će biti 12. septembra, a 13. velika premijera. Kontinuirano igranje, prikazivanje će biti do kraja meseca u premijernom statusu. Biće više od deset premijera, potom ide u ciklus normalnog repertoara - objasnio je ranije u "Nacionalnom dnevniku" Mitrović, koji je, zajedno sa kreativnom ekipom koja je radila na ovom spektaklu, uložio mnogo truda, vremena i kreativnosti.

- Svi smo na svim stranama, spavamo po dva-tri sata dnevno. Verujem da će ovi napori rezultirati dobrim rezultatom, zato što stvarno mislim da smo napravili dobar proizvod, nešto potpuno drugačije u odnosu na ono na šta je naučena pozorišna publika u Srbiji - istakao je Mitrović.

Budući da je najava "Lucifera" izazvala brojne kontroverze, Mitrović je objasnio o kakvom je mjuziklu reč.

- Ja sam pravoslavni hrišćanin, predstava je krajnje bogougodna. Ona ima elemente koji su višeslojni, kada bih opisao u nekom kontekstu koji bi morao da sublimira sve njene aspekte u nekoliko rečenica, rekao bih da je to bogougodna predstava sa otvorenim različitim pitanjima, o smislu i besmislu, o slobodnoj volji kao jednoj od značajnih kategorija i ljubavi, pošto je to na kraju dana jedna ljubavna priča. Još jednom da kažem, ona je u potpunosti bogougodna - poručio je tada Mitrović.

Karte su u prodaji na sajtu teatarodeon.rs, kao i na biletarnici Teatra Odeon.

Autor: Marija Radić