AKTUELNO

Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine i i predsednik privredne komore Srbije Marko Čadež obišli su danas jednu od prodavnica u Beogradu povodom početka akcije "Najbolja cena".

Njih dvojca su praćeni kamerom Pinka kupili neke od 700 proizvoda koji se od danas mogu pazariti po cenama manjim i preko 50 odsto.

Foto: Tanjug/VIDEO

Evo, sad baš gledam jaja, doručak je davno prošao, ali jedno jaje 12 dinara, 10 jaja - 120 dinara pa to je stvarno najbolja cena. Moram sad i kafu da kupim, sad je po najboljoj ceni... Da kupim dva komada kad je već ovakva cena... Preskočio sam jogurt, manje od 100 dinara! Kad smo kod slatkiša, po meni najvažnija je čokolada, raste cena kakaa a mi smo kroz ovu akciju oborili cenu, pogledajte koliko je niža

Momirović je rekao da akcija traje dva meseca.

- Ostavili smo privredi da vidi za koje proizvode može da smanji cenu, verovatno će se menjati - naveo je Momirović i dodao je značajno smanjena i cena čokolade.

Foto: Tanjug/VIDEO

- Nije mali broj artikala - rekao je ministar i kupio kafu, jogurt, ali i sladoled.

Kako je dodao, na akciji "Najbolja cena" je meso.

- Na proizvodima čije su cene snižene istaknuto je koliko su proizvodi ranije koštali. Obuhvaćena je 81 kategorija proizvoda. Ovo je zajednička akcija države i privrede - naveo je Čadež i ukazao na pojavu takozvane "psihološke inflacije".

Od 1. septembra, na snagu stupa akcija "Najbolja cena".

Autor: Snežana Milovanov