AKTUELNO

Predsednici Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan otvorili su širom vrata saradnje Srbije i Turske i dali zeleno svetlo investitorima.

Privredno politička delegacija grada Jagodine na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom danas je obišla tri fabrike u industrijskoj zoni Cerkezkoy 100 kilometara zapadno od Istanbula, na poziv vlasnika najveće turske fabrike čarapa "Bonysocks" Hasana Gulkaya.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Vlasnik kompanije "Bonysocks" Hasan Gulkay do sada je tri puta boravio u Jagodini i mi smo sada došli u Tursku na njegov poziv da na licu mesta vidimo kakva je to kompanija i da se približimo realizaciji posla oko otvaranja njihove fabrike u Jagodini. Grad Jagodina je u svojoj industrijskoj zoni obezbedio za ovu kompaniju dve parcele od 10 i pet hektara sa svom infrastrukturom. Ostao je još dogovor sa Vladom Srbije i mi očekujemo da, kada Hasan sledeći put dođe da potpišemo ugovor i da počne izgradnju fabrike čarapa u kojoj će raditi 1.200 radnika. Sa njim će doći i vlasnik fabrike za prozvodnju vrata "Best doors" koga smo takođe danas obišli u Turskoj, kao i fabriku za proizvodnju traktora "Hatat traktor" . Predsednici Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan otvorili su širom vrata saradnje Srbije i Turske i dali zeleno svetlo investitorima, kao i šefovi diplomatija Ivica Dačić i Mevlet Čavušoglu - rekao je danas Marković srpskim i turskim novinarima u mestu Cerkezkoy blizu Istanbula.

Foto: Pink.rs

- Bio sam do sada tri puta u Jagodini. Kupio sam stan u Beogradu i kupiću i u Jagodini. To vam dovoljno govori o ozbiljnosti moje kompanije da otvorimo fabriku u Jagodini, u kojoj će u prvoj fazi biti zaposleno 700, a ubrzo i svih 1.200 radnika i fabrika u Jagodini će biti veća i modernija od ove u Turskoj. Mi godišnje proizvodimo 100 miliona pari čarapa i izvozimo u 70 država u svetu i imamo 1.200 zaposlenih. Ja ovaj posao radim 40 godina i sva svoja iskustva cu preneti u Jagodinu. U Jagodinu dolazimo jer imamo veliko poverenje u gospodina Markovića i u to smo se više puta uverili - rekao je vlasnik kompanije "Bonysocks" Hasan Gulkay.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Inače, prilkom dolaska nase delegacije na čelu sa Draganom Markovićem Palmom, u toj kompaniji svuda su bile postavljene turske i srpske zastave. Marković posetu Turskoj nastavlja sutra u Ankari razgovorima sa zamenikom premijera Turske, predsednikom parlamenta, a prisustvovaće i sednici vladajuće AK partije, čiji je predsednik Redžep Tajip Erdogan.

#Dragan Marković Palma

#Investitori

#Turska

'