AKTUELNO

Tokom avgusta na teritoriji Novog Pazara zabeleženo je skoro 50 požara na otvorenom prostoru, stoga je Štab za vanredne situacije zasedao i doneo odluku da se uvedu konstatna dežurstva nadležnih instutucija kako bi se preventivno reagovalo na građane, jer je većina vatrenih stihija prouzrokovana zapravo ljudskim faktorom.

- Još jednom apelujemo na naše sugrađane da se uzdražavaju od paljenja korova na njivama i u svojim dvorištima jer to može da izazove velike posledice kako po ljudske živote tako i materijalno dobro. Sada im kažemo da će tokom vikenda koji je pred nama teren, lokacije obilaziti komunalna milicija i komunalna inspekcija Grada Novog Pazara, gde god se primeti neki dim, tako da budu spremni građani da snose posledice jer neko će to posmatrati sve, neće proći nezapoženo - izjavio je Ismail Dupljak, rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Gradske uprave Novi Pazar.

Doneti zaključci se odnose na sva javna preduzeća, javna komunalna preduzeća i subjekte od posebnog značaja, kao i na jedinicu civilne zaštite opšte namene.

- Svi će oni biti u pripravnosti sve ovo vreme, dok se ti požari ne stabilizuju, dok ne dopremo do svesti naših građana da ne pale ono što je njima nepotrebno, na njivama, u dvorištima i na svim ostalim lokacijama - rekao je Dupljak.

Autor: Dubravka Bošković