AKTUELNO

Novinar i voditelj TV Pink Predrag Sarapa se već nekoliko decenija bavi televizijskim novinarstvom, a trenutno radi kao TV voditelj jutarnjeg programa TV Pink i emisije 'Novo jutro'.

Trenutno radi sa kolegenicom Deom Đurđević jutarnji program i emisiju 'Novo jutro'.

On je otkrio je gostujući kod Gordane Uzelac u podkastu "Bez ljutnje, MOLIM"  otkrio detalje o svojim počecima i kako kaže prošao je sve sfere i faze novinarstva od izveštavanja sa terena, skupštinskog izveštavanja, raznih dokumentarnih malih epizodica, filmova d osamog studia.

Kako je rekao prvi njegovi nastupi na televiziji su bili uživo i tada nije osećao nikakvu tremu bilo mu je to nekako potpuno prirodno.

Na konstataciju Gordane Uzelac da izgleda dosta prirodno u emisijama i da dobro pliva, da je uvek neposredan i sa kojom god temom da se uhvati i ko god da mu je sagovornig izgleda da pliva dobro iako možda nešto ne zna Sarapa je odgovorio da e tokom rada dosta tu nakupilo.

Foto: Pink.rs

NIJE TAČNO DA SU NOVINARI SVEOPŠTE NEZNALICE

- Mora da se čita, mora da čovek bude upućen u ono što jesu teme. Mi ponekad mnogo više znamo od naših sagovornika, nije tačno da su novinari sveopšte neznalice - kaže Sarapa.

Kako je reako najviše ga nervira kada sagovorniku i gostu mora da čupa reč iz usta, ali na svu sreću zahvalnih sagovornika ima dosta.

POČEO DA PIŠE U SREDNJOJ ŠKOLI

Svoje novinarske početke Sarapa je imao još u srednjoj školi kada je sasvim slučano počeo da piše u Književnim novinama.

Prvi njegovi radovi bile su kratke reportaže.

Sarapa je završio političke nauke i kaže da nije očekivao da će se baviti novinarstvom.

Posle fakulteta i vojske počeo je da radi na Studiu B.

Kaže da je par puta sa ovog medija odlazio i vraćao se.

- Prvi moj pravi iskorak u novinarstvu je bio na Studiu B, pa onda u Politici, imao sam kratku epizodu na Ju info - kaže Sarapa.

Foto: Pink.rs

Kaže da je tada sve tehnološki bilo drugačije.

- Dok izmontiraš prilog, pa rez, pa ovo paono proces proizvodnje je bio pa puno ljudi, danas svi sve sami izmontiraju - kaže on.

Sarapa se u emisiji Bez ljutnje, Miolim prisetio svoje prve teme kada je seo u stolicu ispred kamere.

- To je bilo vreme kada se polemisalo o parlamentarizmu i o tome da li Srbija treba da bude republika ili monarhija, to su zaboravljene teme ali je tada bila jedna od dominantnih tema- navodi Sarapa.

O EMISIJI 'SARAPIN PROBLEM'

Sarapa je u emisiji govorio i o kultnoj emisji na Studio B koja je nosila naziv Sarapin problem.

Ova emisija išla je na Studio B 10godina a na Politici oko 6, 7 godina.

Kako je rekao onda su se izdešavali neke stvari i emisija je ukinuta.

- Pojavili su se neki ljudi u senci i novinari u pokušaju i nedoučeni - dodaje Sarapa.

Kada se ukidala ta emisija mnoge kolege su protestvovale i zalagale se da emisija ostane, ali desilo se šta se desilo, dodaje Sarapa.

Autor: Dalibor Stankov