AKTUELNO

U prethodnoj noći Hitna pomoć je imala 97 intervencija, 14 na javnom mestu, 4 saobraćajne nezgode i popriličan poziv od, uglavnom, hroničnih bolesnika, rekla je dr Bojana Aćimović iz Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Inače, prema bioprognozi koju objavljuje RHMZ danas i sutra cela Srbija je prikazana tužnim emotikonom, što znači da će ovo vreme teško pasti većini naših građana.

Doktorka ističe da se najčešće za savet javljaju hronični pacijenti kojima smetaju visoke temperature.

To su pacijenti sa oscilacijama u krvnom pritisku, bolom u grudima, oni koji imaju hronični bronhitis koji se žale na gušenje, na otežano disanje i nemogućnost da spavaju u ovim tropskim noćima - rekla je doktorka Aćimović i dodala:

Foto: TV Pink Printscreen

Savet starijim građanimaTokom jučerašnjeg dana ali i danas nešto niže temperature, očekuje se trend pada temperature u narednom periodu.Usled promene temperature, savetuje se da dodatno pratimo naše fizičko stanje i da se polako adaptiramo.- Ovo jutro je prijatno, dozvoljava da se prošetamo, pa savetujemo da dodatno pratite svoje telo, pogotovo pacijenti koji su stariji zato što oni mogu teže podneti te vremenske razlike u temperaturi. Njima se savetuje da ne izlaze u najtoplijem delu dana, ali da kada je prijatnije da izađu da prošetaju, da prosto daju sebi vremena i svom telu da se adaptira na nove uslove i naravno da koriste svoju propisanu terapiju u slučaju pogoršanja, da se jave svom lekaru. Tu smo mi za svako pogoršanje što za savet, što za našu intervenciju - rekla je dr Aćimović.

Inače, prema bioprognozi koju objavljuje Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) danas i sutra cela Srbija je prikazana tužnim emotikonom, koji označava da će većina građana Srbije imati određene tegobe, odnosno da će im ovo vreme teško pasti.

Autor: Iva Besarabić