AKTUELNO

Nadmetanje održano na igralištu koje je obnovljeno u sklopu akcije „Sto terena za jednu igru“.

Stoj pravo, pričaj malo, igraj košarku samo je jedna od poruka za buduće košarkaške asove koji dolaze iz Čačka. Najbolji šuteri trojki ali i basketaši nadmetali su se na turniru koji je održan uz podršku Fondacije Mozzart, na terenu koji je obnovljen u sklopu akcije „Sto terena za jednu igru“.

Aplauz i glasna podrška Fondacije Mozzart stigla je i na adrese lokalnih turnira u Zaječaru, Vrnjačkoj Banji, Kruševcu, Beogradu...

Lokalni sportski tereni su oživeli, a tribine u kraju bile ispunjene do poslednjeg mesta. Bodrile su se ekipe za svaki postignuti poen na sada već tradicionalnom turniru u malom fudbalu u novobeogradskom bloku 37, kao i na basketu u Zaječaru. Najbolji trojkaši pokupili su ovacije na stadionu malih sportova, popularnoj „Kocki” u Vrnjačkoj Banji, gde se već deceniju održava turnir u brzom šutiranju trojki. Kruševac je bio domaćin basketašima na centralnom gradskom trgu gde je održan turnir Basket 037, dok u Čačku zauvek ostaje zapisano da je sport nauka, a košarka učiteljica života.

Foto: TouchNtouch produkcija

„Drago nam je što smo i ovog leta podržali veliki broj turnira širom Srbije kako bi mladi i u manjim mestima imali priliku da se druže i bave sportom. Turnir u Čačku održan je na terenu koji smo obnovili u sklopu akcije Sto terena za jednu igru, a na kojem se košarka igrala celog leta”, istakala je Milica Čakajac iz Fondacije Mozzart.

Podrška je stigla i za studente Fakulteta organizacionih nauka koji su odmeravali snage na tradicionalnoj manifestaciji „Dani sporta“ u organizaciji ESTIEM-a. Tenis, fudbal, odbojka, košarka, šah samo su neki od sportova u kojima su studenti borili za svaki poen koji je Fondacija Mozzart nagrađivala, a prikupljena sredstva upućena su na adrese fondacija „Angelina“ i „Budi human“. Nije zaboravljen ni Međunarodni fudbalski turnir „Zlatibor kup“, koji je okupio decu uzrasta od sedam do 14 godina iz čak 15 zemalja. Na zlatnoj planini okupile su se ekipe iz Španije, Italije, Rusije, Portugala, sa Malte, kao i iz regiona, ali i daleke Kine.

Foto: TouchNtouch produkcija

LETNJI KAMPOVI

Ni najmlađi nisu zaboravljeni tokom leta, pa je tako najtalentovanije mlade košarkaše Fondacija Mozzart nagradila besplatnim učešćem na kampu Akademije Rebrača, gde su imali sve potrebne uslove za kvalitetan rad i razvoj, ali i priliku da svoje veštine unaprede sa proslavljenim košarkašem. Besplatno se trenirala i odbojka pod budnim okom proslavljenih odbojkaša Marka Podraščanina i Nikole Rosića. Više od 30 mladih odbojkaških nada iz Leposavića i Zubinog potoka, treniralo je na Play Volley kampu u Kragujevcu.

Autor: Iva Besarabić