AKTUELNO

U utorak vrlo toplo i pretežno sunčano uz razvoj slabe do umerene oblačnosti koja dolazi iz pravca severoistoka. Krajem dana je moguća pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Vetar slab severoistočni i severni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 13°C do 22°C, a maksimalna od 31°C do 35°C. Uveče moguća pojava kiše ili kratkotrajnih lokalnih pljuskova. Temperatura u 22h od 23°C do 28°C.

Beograd: U utorak pretežno sunčano i uz razvoj oblačnosti tokom dana sa mogućom pojavom kiše ili lokalnih pljuskova sa grmljavinom kasnije popodne i predveče. Vetar slab promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 22°C, a maksimalna 33°C. Uveče moguća pojava kiše ili lokalnih pljuskova. Temperatura u 22h 28°C.

Niš: U utorak razvoj slabe do umerene oblačnosti tokom dana sa sunčanim periodima. Vetar slab severoistočni. Minimalna temperatura 17°C, a maksimalna do 33°C. Uveče suvo i toplo.

Užički region: U utorak promenljivo oblačno sa sunčanim periodima. Kasnije popodne i predveče sa mogućom pojavom kiše ili lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 15°C do 16°C, a maksimalna od 34°C do 35°C. Uveče kiša ili kratkotrajni lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Na Zlatiboru i Tari smena sunca i oblaka, najviše do 28°C.

VOJVODINA: U utorak pretežno sunčano uz razvoj jače oblačnosti kasnije popodne i predveče. Predveče i uveče moguća pojava kiše ili kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom, na širem području Vojvodine. Vetar slab severni i zapadni ili promenljiv, u zoni pljuskova umeren do pojačan. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 17°C do 20°C, a maksimalna od 33°C do 35°C. Uveče moguča kiša ili kratkotrajni lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura u 22h od 24°C do 28°C.

Novi Sad: U utorak pretežno sunčano uz razvoj promenljive oblačnosti popodne i krajem dana, sa mogućom pojavom kiše ili kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab do umeren promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna 35°C. Uveče moguča kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura u 22h 28°C.

Subotica: U utorak pretežno sunčano uz razvoj promenljive oblačnosti popodne i krajem dana, sa mogućom pojavom kiše ili kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab do umeren severni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna 34°C. Uveče moguča kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura u 22h 28°C.

Vreme prekosutra: U sredu pretežno sunčano i vrlo toplo sa razvojem slabe do umerene oblačnosti tokom dana. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 13°C do 22°C, a maksimalna od 33°C do 35°C. Uveče suvo i prijatno toplo. Temperatura u 22h od 23°C do 28°C.

Vreme od 3.-eg do 7.-og dana unapred: U četvrtak pretežno sunčano i vrlo toplo sa razvojem slabe do umerene oblačnosti tokom dana, uglavnom centralnim i južnim krajevima. Krajem dana je moguća ređa pojava lokalnih pljuskova na istoku i jugoistoku zemlje. Maksimalne temperature od 31°C do 34°C. U petak i za vikend i dalje vrlo toplo. Biće pretežno sunčano sa razvojem dnevne oblačnosti. Više oblačnosti se očekuje na jugu i istoku zemlje, a kasnije popodne i krajem dana je moguća pojava kiše ili lokalnih pljuskova sa grmljavinom na tom području.

Autor: Dubravka Bošković