AKTUELNO

Sekretarijat Grada Beograda za zaštitu životne sredine je najavio od sutra do petka između 5 i 7 sati ujutro suzbijanje komaraca koji su se ugnezdili u kanalizacionoj mreži u Novom Beogradu.

Komarci će se suzbijati u blokovima 22, 23, 24 i 25 u krugu "Beogradske arene", u blokovima 28, 29 i 31, 32, 33, 34, 35, uključujući i Studentski centar, i u blokovima 37, 38 i 39.

Tretmanom će biti obuhvaćene i ulice: Tošin bunar, Bulevar Zorana Đinđića, Milentija Popovića, Bulevar Milutina Milankovića, Antifašističke borbe, Španskih boraca, Bulevar umetnosti, Omladinskih brigada, Narodnih heroja.

Zbog tretmana je moguća pojava belog dima iznad kanalizacionih šahtova, a moguće je i kratkotrajno zatvaranje delova ulica.

Koristiće se preparat koji nije štetan po zdravlje ljudi i kućnih ljubimaca, registrovan kod nadležnog ministarstva, upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine je naveo da građani mogu sprečiti razmnožavanje komaraca tako što će redovno čistiti oluke, prazniti septičke jame, ukloniti automobilske gume, prazne kante i saksije da se u njima ne bi zadržavala voda i u njoj razvijale larve, a potom i odrasle jedinke komaraca.

Autor: Marija Radić