AKTUELNO

Vuk Erceg koji je u aprilu 2013. godine pao sa litice na Tašmajdanu, u komi je i nalazi se u Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj. Njegovo stanje prema rečima njegove majke je pogoršano i hitno je potrebna pomoć države.

- Kada je pao, Vuk je imao 10 i po godina i mi nismo bili zajedno na Tašmajdanu. Bio je sa svojim drugarima. U nekom momentu ga je napala pčela, on j eprošao kroz nezaštićenu ogradu i pao je niz liticu - rekla je Irena Petrović, Vukova majka.

Kako kažu drugari koju su se toga dana igrali sa njim, on je prošao kroz tu ogradu koja nije bila zaštićena i pao sa litice.- Mi smo zvali Vukovu majku, hitnu pomoć, i odneli su ga - rekli su drugari.

- Vuk je u roku od 15 minuta prebačen u Urgentni centar, tamo je saniran i stavljen u veštačku komu. Prilikom pada došlo je primarno do povrede glave i preloma desnog lakta. Bio je u veštačkoj komi, reagovao je, bio je pod sedativima. Nakon što je skinut sa aparata kako bi ga odveli na operaciju sinusa, on je pao u dubok san, i 17. aprila ove godine će biti pet godina - rekla je Petrović.

Kako kaže, on je porastao i promenio se i ne zaostaje za svojim drugarima, čak i reaguje. Kod svakoga drugačije, ali reaguje.

Foto: Printscreen

- Nije ni malo lako dovesti eminentne lekare i dovesti ih ovde, i trenutko kažu da ima problem sa cistom. On nažalost već sedam meseci ima dren ali to nije dugotrajno rešenje, pored toga može da dođe do otkazivanja i vitalnih funkcija, problema sa bubrezima - rekla je Irena.

- Ja bih zamolila da ministarstvo zdravlja i država stanu iza nas da se pronađe lekar koji bi mogao da operiše Vuka, tu infekciju koju ima i da mu se pomogne. Treba nam tim lekara koji će hteti da nam pomognu  i da nam država pomogne posle pet godina i da ga tretiraju kao običnog pacijenta i da mu daju šansu da se bori i da odluči da li može dalje - rekla je Irena.

Kako kaže, podnela je sudsku tužbu protiv grada, kako bi onaj koji je odgovoran odgovarao za to, jer je moglo bilo koje dete da padne kroz tu ogradu.

- Ja stvarno mislim da on nas čuje i da čeka da se probudi - rekao je Vukom drug iz osnovne škole.

- Borba nije uzaludna dok je on tu i mi smo tu, da bi se on borio moramo da se borimo i mi - rekla je Vukova mama.

#Pomoć

#sin

'