AKTUELNO

Kao ministar pravde najoštrije osuđujem što takozvani ekolozi stavljaju metu na čelo sudijama i tužiocima, koji rade svoj posao u skladu sa zakonom i profesionalnom etikom, rekla je Maja Popović, ministarka pravde.

- Najava „Eko straže” da će pripremiti registar sudija i nosilaca javnotužilačke funkcije jer su radili svoj posao i sanckionisali one koji su kršili zakone Srbije, remetili javni red i mir tokom protesta, predstavlja najgori pokušaj podrivanja autoriteta i nepristrasnosti suda i javnog tužilaštva. Jasno je da je namera lažnih ekologa da izvrše uticaj na rad sudija i tužilaca i da ih ovim registrom zastraše! Niko nema pravo da pravi spiskove sudija i tužilaca koji štite zakone naše zemlje! - kazala je Popović i dodala:

- „Eko straža” se kroz takozvanu želju za „procesuiranjem sudija i javnih tužilaca u okviru tranzicione pravde” podsmeva vladavini prava u našoj zemlji.

- Najavljuju da će se obratiti i Savetu Evrope, pa bih da podsetim građane Srbije, da je naša zemlja dobila pozitivne ocene od savetodavnih tela ove organizacije, jer smo u potpunosti prihvatili i primenjujemo najviše standarde u našem zakonodavstvu - zaključila je ministarka pravde.