AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić govoriće u utorak na otvaranju konferencije „Kreativna Srbija: budućnost je kreativna“.

Cilj konferencije je predstavljanje ekonomskog doprinosa kreativnih industrija i potencijala za njihov dalji rast, kao i uticaja kreativnih industrija na izgradnju nove slike Srbije.

Konferenciju organizuje Kabinet predsednice Vlade Srbije, kao prvi korak u pravcu sistemske podrške održivom razvoju tog sektora.

Kreativne industrije u Srbiji predstavljaju veliki ekonomski potencijal - zapošljavaju više od 100.000 ljudi, od kojih je skoro 70 odsto između 25 i 44 godina starosti, a veliki broj čine žene.

Nakon uvodnog izlaganja, predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovaće i panelu o kreativnim industrijama i kulturnoj diplomatiji, na kojem će govoriti Biljana Srbljanović, redovna profesorka na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, Ivan Medenica, umetnički direktor BITEF-a i redovni profesor na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, Ivan Petrović, predsednik Upravnog odbora Exit fondacije, Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske i Jasna Dimitirijević, upravnica Kolarčeve zadužbine.

Moderator panela je Ljiljana Rogač Mijatović, viši naučni saradnik u Institutu za pozorište, film, radio i televiziju Fakulteta dramskih umetnosti, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

#Ana Brnabić

#Konferencija

'