AKTUELNO

Ministarka poljoprivrede Adrijana Mesarović posetila je Gornju Trnavu, gde je obišla jednu od preduzetnica čija je porodična firma krenula sa snadbevanjem lokalnog tržišta.

- U Gornjoj Trnavi posetili smo preduzetnicu Vesnu Jevtović, vlasnicu firme ,,Danija plus“, koja se bavi proizvodnjom smrznutih pekarskih proizvoda i kvasca-napisala je na Instagramu i dodala:

- Drago mi je što ova uspešna porodična firma, koja je krenula sa snabdevanjem lokalnog tržišta, hotela i restorana, sada svoje proizvode izvozi na evropska tržišta i u SAD.

- Aktuelni programi Ministarstva kojima se opredeljuju i bespovratna sredstva, upravo su fokusirani na ovakva mikro i mala preduzeća, i žensko preduzetništvo. Želim da znate da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a u svetlu velikih investicija koje su poslednjih 12 godina podigle našu ekonomiju, posebno izneti podatke koji pokazuju koliko smo bili okrenuti našim ljudima i domaćim investicijama. Zato nastavljamo da pričamo sa našim preduzetnicima, jer želimo iz prve ruke da čujemo sa kakvim se sve izazovima susreću, a od njihove snage zavisi snaga naše ekonomije- napisala je ministarka.

- Od mojih domaćina sam čula sjajnu ideju u vezi sa izradom e platforme putem koje bi se povezale sve preduzetnice. Sa svojim timom ću razmotriti na koji način bi Ministarstvo privrede moglo da učestvuje u tome, kako bi ovo bio jedan svojevrsni vodič za sve preduzetnice kada su u pitanju svi konkursi i programi koje država nudi- napisala je Mesarović.

Autor: Jovana Nerić