AKTUELNO

U Novom Sadu, na prigradskoj liniji 74, jutros je došlo do incidenta kada se deka onesvestio u punom autobusu, pri čemu je vozač zaustavio vožnju. Iako je većina ljudi bila voljna da odmah pritrči u pomoć, u jednom trenutku jedan čovek tražio je da autobus nastavi svoj put, a Novosađanka koja je prisustvovala celoj situaciji opisala je šta se tačno dogodilo.

Kako je objasnila do incidenta je došlo na Popovici, kada su se začuli žamor i povici jer je starijem gospodinu pozlilo. Vozač je odmah zaustavio autobus i došao do deke, iako je mnoštvo mladih već pritrčalo u pomoć.

"Svi su počeli da vade šta su imali kod sebe, lepeze i vodu, nesebično su nudili sve! Čujemo da neko govori, da je deka srčani bolesnik, i da živi sam… Iznosimo ga napolje, poluonesvešćenog. Tražeći puls, umesto damara srca čujem ljudinu od vozača, kako odlučno nekom na telefon odgovara, da ne miče dok deki ne bude bolje i dok Hitna pomoć ne stigne!", prepričava ova Novosađanka u istoimenoj Fejsbuk grupi.

Nervozan čovek hteo da napuste bolesnog deku

Foto: Univerzum HD Media/N.M.

Posle nekih 20 minuta, pred dolazak Hitne pomoći, putnici su "vratili" deku, a ona je htela da se javno zahvali vozaču koji nije odustao od bolesnog deke.

"Hvala ti dobri čoveče, što si onako dostojanstveno oćutao požurivanje nervoznog, jedinog (rekla bih bezobraznog) starijeg gospodina, da krenemo i ostavimo bolesnog da čeka Hitnu pomoć?!", navodi ona.

Za kraj dodaje da je ova situacija primer da vera, ljubav i nada nisu iščezle.

Komentari su se samo nizali, a Novosađanke su pružale podršku vozaču autobusa, ali i svim putnicima koji su nesebično zaustavili svoj dan da nekom potencijalno spase život.

Autor: Aleksandra Aras