AKTUELNO

Premijer je najavio skoru posetu Briselu, kada i očekuje otvaranje ovih poglavalja.

Nemačka podržava otvaranje tri poglavlja za Srbiju u procesu priključenja Srbije Evropskoj uniji, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

- Zahvalan sam amabasadorima koji podržavaju Srbiju. Poglavlja 2, 25 i 26 biće uskoro otvorena, samo još uvek ne znamo precizno kada će se to dogoditi. Jedino znamo je da će to biti do kraja godine - rekao je premijer.

On je najavio skoru posetu Briselu koja će biti  oko 13. decembra, i nada se da će se tada o ovome više znati.

- Idem u Brisel, tamo ću imati važne sastanke, i nadam se da će poglavlja tada biti otvorena. Ukoliko ne budu tad, očekujem da će biti 21. decembra - istakao je on, i dodao da je ponosan na činjenicu da "jedna Nemačka smatra da Srbija treba da nastavi svoj evropski put".

VUČIĆ: Devenport i ja imamo konkretnu saradnju!

On je takođe izjavio je da sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklom Devenportom ima korektnu saradnju. Premijer je istakao da ga ne zanimaju njegovi stavovi po pitanju unutrašnjih političkih odnosa u Srbiji, i da ne vidi zašto bi se on zbog toga vređao.

Na pitanje kako komentariše da je Devenport na tviteru napisao da premijera ne interesuju njegovi stavovi, Vučić je objasnio da nije u potpunosti tačno preneo izjavu.

- Rekao sam da me ne zanimaju njegovi stavovi po pitanju unutrašnjih političkih odnosa u Srbiji, odnosno kada je reč o dnevno-političkim stvarima, a da me zanimaju oni koji se odnose na sprovođenje reformi, što je i naš zajednički posao - rekao je Vučić.

"Kakav psihpata treba da budeš da psuješ maloletno dete" ?!

Što se tiče uvreda na račun njegove porodice i ćerke on je rekao da "ne zna kakav to psihopata neko može da bude da to radi, da nekome psuje mrtvu maloletnu ćerku i još mnogo gore od toga".

- Ovo je nešto najstrašnije što neko može da uradi. Ne mogu da verujem da neko može da bude takav psihopata i pedofil. Neko nije dovoljno hrabar, pa misli da treba da ubije to dete kako bi pokazao svoju muškost - istakao je premijer.

"Nema šta da se pravdam"

Na pitanje novinara kako komentariše ponovnu mogućnost raspisivanja parlamentarnih izbora, Vučić kaže da je njegova politika transparentna i da nema kome šta da se pravda.

- Ja građanima Srbije govorim ono što mislim. Sada znam šta želim, šta mislim, ali očekuju se razgovori unutar stranke, koalicionim partnerima, i sa mnogim ljudima od kojih zavisi - rekao je premijer koji nije želeo da precizno odgovori na ovo pitanje.

- Konkretno o tome će se znati krajem januara, ili početkom februara - dodao je on.

J. Stanković

#Aleksandar Vučić

#EU

#Nemačka

'