AKTUELNO

Fondacija Mozzart donira 60 inverter klima zdravstvenim ustanovama širom zemlje

Beograd, Knjaževac, Negotin, Kladovo, Smederevo, Kraljevo, pa – Leskovac! Humanitarni karavanFondacije Mozzart nastavlja da obilazi gradove širom Srbije, u sklopu velike akcije donacije klima uređajakoju realizuje u saradnji sa Ministarstvom zdravlja. Vredni paketi do sada su isporučeni Institutu zamajku i dete „Dr Vukan Čupić”, KBC Zemun, kao i opštim bolnicama, odnosno zdravstvenim centrima umnogim krajevima zemlje.

Posle istočne i centrale Srbije, kombi je stigao i do Leskovca. Najveća medicinska ustanova u Jablaničkomokrugu je u fazi rekonstrukcije, pa su nove inverter klime stigle u pravi čas.

„Hvala Fondaciji Mozzart i Ministarstvu zdravlja na ovoj donaciji koje će nam mnogo značiti zaodeljenje akušerstva. Mi smo u fazi rekonstrukcije, pravimo potpuno novo porodilište, pa su ovimgestom poboljšani uslovi za porodilje“, naglasio je direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević.

Na uručenju prve donacije, u Institutu za majku i dete u Beogradu, državni sekretar u Ministarstvuzdravlja Mirsad Đerlek istakao je da država radi na kontinuiranom unapređenju zdravstvenog sistema izahvalio je velikom donatoru na još jednoj sjajnoj akciji.

Kapitalne investicije kao što su Klinički centar Srbije i Klinički centar Vojvodine napreduju planiranomdinamikom, nabavljamo najsavremeniju opremu i ulažemo u edukaciju kadra. Međutim, to nijedovoljno da budemo na onom nivou koji želimo, a to je da obezbedimo zdravstvene usluge onakvekakve pacijenti očekuju. I mnoge tehničke stvari su bitne, kao što su vodoinstalacija, elektroinstalacija,temperature u sobama treba da budu adekvatne i zimi i leti, što je prednost inverter klima. Zdravljepacijenta je na prvom mestu, a posebnu pažnju moramo da posvetimo našim mališanima. Poreddržave, o tome misle i društveno odgovorni pojedinci i kompanije. Mi zaista imamo dugoročnusaradnju sa Mozzartom, ogromna sredstva su do sada izdvojili i ja im se u ime Ministarstva zdravlja iVlade zahvaljujem. Našim mališanima će ovo mnogo značiti, jer imati adekvatne temperature usobama na ovim vrućinama je odlična i velika stvar.

Foto: Promo/Mozzart

Velika akcija u okviru koje Fondacija Mozzart donira ukupno 60 novih inverter klima biće nastavljenanarednih dana.

OD INKUBATORA DO SANITETSKOG VOZILA

Fondacija Mozzart je ove godine renovirala odeljenje pedijatrije Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ uSomboru i donirala novi inkubator UKC Niš. Klinika za vaskularnu i endovaskularnu hirurgijuUniverzitetskog kliničkog centra Srbije dobila je portabilni ultrazvučni aparat za pregled trbušne aorte, ana Svetski dan zdravlja Fondacija Mozzart je ispred zgrade Opštine Zvezdara organizovala besplatnepreglede trbušne aorte. Takođe, organizovala je i besplatne preglede štitne žlezde u deset gradova.Prošle godine Fondacija Mozzart je donirala inkubatore porodilištima širom zemlje, kao i sanitetskovozilo, EKG uređaj, revolucionarni aparat za transplantaciju kože, ginekološku i stolicu za biopsiju,ultrazvučni aparat za pregled kukova kod beba…