AKTUELNO

Budva će ponovo od 9. do 15. septembra, 29. godinu zaredom, bitidomaćin Internacionalnih republičkih igara Sindikata komunalaca -Komunalne olimpijade, manifestacije koja okuplja sportske entuzijaste iradnike iz sektora komunalnih usluga.

 Ovaj događaj, koji je postaotradicija, ugostiće učesnike iz cele Srbije, ali i iz zemalja iz okruženja, kojiće se takmičiti u raznim disciplinama.

Takmičari će se nadmetati u ukupno18 muških i 17 ženskih sportova, kao i u šest radno-proizvodnih disciplina, čime će pokazati ne samo svoje sportske veštine već i radne kompetencije. Svečano otvaranje igara zakazano je za 9. septembar u večernjim satima, kada će se učesnici i gosti okupiti da bi zvanično započeli ovu manifestaciju.

Foto: Privatna arhiva

Više od 1.500 komunalaca biće na jednom mestu, paorganizator, Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti, ovumanifestaciju smatra većom od sportskog događaja - za njih je ona simbolzajedništva, prijateljstva i profesionalnog ponosa.

Predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti SrbijeAleksandar Radojević ističe da je velika zainteresovanost komunalaca izevropskih gradova da učestvuju, ali je nedostatak sportskih infrastrukturnihobjekata prepreka, navodeći da samo u malom fudbalu ima 35 utakmica.

- Ovaj događaj predstavlja izvanrednu priliku za promociju sporta,zdravog načina života i timskog duha među radnicima ukomunalnom sektoru. Želja svih timova je što veći broj odigranihutakmica, ali još nismo u mogućnosti da obezbedimo i kvalifikacioneturnire, već se odmah igra kup sistem, tako da mnogi timovi, bezobzira na kvalitet, ispadnu iz daljeg takmičenja odmah posle prvogkola. Broj priznanja govori o obimu ovog takmičenja, 147 pehara,582 medalje i svaka mora da se osvoji - kaže Radojević.

Foto: Privatna arhiva

Tehnički sekretar sindikata Nenad Nešić obećao je da će ove godinekvalitet fudbala da se popravi i da će na fudbalskom terenu od četvrtfinalabiti postavljena podloga, što će u velikoj meri smanjiti mogućnostsportskih povreda.

Komunalna olimpijada svake godine bira najuspešniju ekipu iz svihsportova - Sveukupnog pobednika, tako da je branilac prošlogodišnje titule„GSP Beograd”, kojem je to bio 12. uzastopni trofej.