AKTUELNO

Velika mi je čast i zadovoljstvo što razvijanje sportskog društva ”Železnik” ide u pravom smeru. Pored toga što nam svakog dana stiže sve više zahteva za pristupanje u naše društvo i ostale organizacije prepoznaju našu ideju i detaljan plan za ujedinjenje obrazivanja i sporta, saopštio je Bulić.

- Jedna od njih je Visoka škola strukovnih studija "Sportska akademija". O njima ne treba mnogo pričati. Postoje dugi niz godina i zajedno ćemo raditi na podizanju svesti kod sportista da je obrazovanje važno za njihov život posle sportske karijere. Pošto sam postao većnik za sport u opštini Čukarica, ovo je moje poslednje potpisivanje kao predsednik SD Železnika. Podneo sam ostavke na sve funkcije u svim klubovima.

I direktorka fakulteta Biljana Karanov je zadovoljna saradnjom.

Foto: privatna arhiva

- Ideja o saradnji sa SD Železnik već nekoliko godina je u planu, ali su se tek sada stekli uslovi zahvaljući pre svega gospodinu Buliću. Cilj saradnje su obrazovanje trenera u skladu sa najnovijim zahtevima vrhunskog sporta, korišćenje potencijala koje ima SD Železnik, razmena iskustava, testiranja, rano otkrivanje talenata u sportu, tranzicija iz mlađih kategorija sportista u seniorski uzrast, jer ogromna većina talentovanih dečaka i devojčica ostane nedorečena, a poseban fokus je na vežbanju uz očuvanje zdravlja sportista. Očekivanja su da će ova saradnja doneti vrhunsku edukaciju, stvaranje najkvalitetnijeg kadra, saradnja u organizacionim i medijskim aktivnostima na promovisanju sporta, zdravog života i postizanja vrhunskih sportskih rezultata - rekla je Karanov.

Autor: Aleksandra Aras