AKTUELNO

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se sa Stivenom Ndegvom, šefom kancelarije Svetske banke u Srbiji sa kojim je razgovarao o međusobnoj saradnji na unapređenju inovacionog ekosistema, inovacione infrastrukture i podsticanju inovacionog preduzetništva u Srbiji.

Ministar je istakao da je Svetska banka značajan partner Srbije na tom putu.

- Veoma nam je značajna pomoć Svetske banke, kako bi Srbija još više razvila inovaciono preduzetništvo i na taj način podigla svoju međunarodnu konkurentnost. U tom smislu, u ovoj godini ćemo raditi i na stvaranju zakonodavnog okvira u oblasti rizičnog „venčur“ kapitala i mikrofinansiranja, u čemu bi Svetska banka sa svojim finansijskim sredstvima i tehničkom podrškom mogla da ima važnu ulogu - rekao je Popović.

On je ponovio da će Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj u ovoj godini aktivno raditi na izgradnji i razvoju Naučno tehnoloških i inovacionih parkova u Nišu i Novom Sadu, otvaranju inovacionih startap centara u regionima Srbije i podršci razvoju ženskog inovacionog preduzetništva širom zemlje.

- Na taj način Vlada Srbije ohrabruje žene da započnu samostalni biznis zasnovan na inovacijama. Stvaramo i uslove da mladi inženjeri ostanu u Srbiji i da lakše pređu put od ideje do proizvoda, koji će se sutra naći na domaćem, ali i stranom tržištu - poručio je ministar Popović.

#Nenad Popović

'