AKTUELNO

U javnosti je odjeknula vest da su u najvećem porodilištu u Srbiji, Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front, pokvarene klime kao i to da su se javljale trudnice i porodilje koje su se žalile na rashladne sisteme, koji delimično ili uopšte ne rade. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar oglasio se nakon pojava ovih informacija u javnosti i rekao da je sve to netačno.

Oglasio se i v.d. direktora Ginekološko akušerske klinike „Narodni front“ Željko Miković Miković koji je rekao da je sve vreme klimatizacija u vitalnim delovima bolnice bila „potpuno funkcionalna“ iako je elektronika na klima uređajima počela da otkazuje zbog vrućine. Ubrzo nakon ovih informacija u porodilište „Narodni front“ u Beogradu stigli su novi klima uređaji čija je ugradnja u toku.

Prof. dr Vladimir Đukić, direktor KBC "Dr Dragiša Mišović - Dedinje" rekao je u Novom jutru na TV Pink da smo zaboravili na herojske podvige našeg zdravstva za vreme pandemije i da neki sada stalno traže prilike da udare tamo gde su ljudi najranjiviji, na zdravlje pacijenata, na zdravlje naše dece.

Foto: TV Pink Printscreen

- Država je reagovala pravovremeno, ministar je bio tamo, realno mi nemamo nikakav problem sa potrošnium materijalom, rezervnim delovima, kvarovi se popravljaju odmah. Ako se nešto i desi vrlo brzo se i otkloni - kaže Đukić dodajući da su u KBC "Dr Dragiša Mišović - Dedinje" toga pošteđeni.

On je podsetio da je njihov KBC renoviran pre par godina.

Đukić je za Pink rekao da se svi trude da se ponašaju maksimalno odgovorno, i lekari i medicinske sestre.

On je zamolio sugrađane da ne šire ne proverene informacije i lažne vesti preko društvenih mreža jer na taj način nikako nećemo da pomognemo ni porodiljama ni njihovim budućim bebama kao i lekarima i medicinskim sestrama jer se unosi klima nepovernja, straha i zebnje koja sigurno nisu dobre.

Autor: Dalibor Stankov