AKTUELNO

Delegacija Skupštine grada Jagodine boravi u Kini, gradu Zibo u kome se održava Sajam mladih preduzetnika, na poziv i o trošku domaćina, gradske uprave grada Zibo.

Jagodina je jedini evropski grad koji se predstavio na Sajmu.

Delegacija je uzela učešće na konferenciji i imala je sastanke sa privrednicima iz Kine, Severne Koreje i Uzbekistana koji su zainteresovani za saradnju sa Srbijom i Jagodinom.

Foto: Facebook.com/Dragan Marković Palma

Zamenik direktora kancelarije za spoljne poslove provincije Šandog Lin Haibin priredio je svečani ručak za našu delegaciju i tom prilikom uputio poziv predsedniku Jedinstvene Srbije, narodnom poslaniku i predsedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću Palmi da u oktobru prisustvuje Sastanku kineskih provincija sa liderima Istočno - Evropskih zemalja.

Foto: Facebook.com/Dragan Marković Palma

Delegacija grada Jagodine obišla je kompaniju ,,Gongzhi intelligent” koja se bavi proizvodnjom motora na struju, kao i motora za sneg, 3D mašina i fabriku “NS Robot” za proizvodnju robota. Obišli su izložbeni prostor velike kineske farmaceutske kompanije za proizvodnju lekova i suplemenata ,, HINHUA EXHIBITION CENTER” koja sarađuje sa najvećim svetskim farmaceutskim kućama.

Foto: Facebook.com/Dragan Marković Palma

Članovi delegacije grada Jagodine koji su otputovali u Kinu su mlade preduzetnice Andriana Milosavljević, vlasnica vinarije Piano, Sanja Stanimirović, vlasnica firme Testeral, potpredsednica Jedinstvene Srbije i pomoćnica gradonačelnice Jagodine Marija Jovanović i načelnica Gradske uprave za javne prihode, zaštitu životne sredine i inspekcijski nadzor Sanja Jeremić kao i Milomir Premović, savetnik u Vladi Republike Srbije.

Autor: Aleksandra Aras