AKTUELNO

Boban Đurović, predsednik Opštine Vrnjačka Banja, na svom Instagram profilu objavio je važnu vest o potpisivanju Sporazuma sa Nacionalnom službom za zapošljavanje - Filijala Kraljevo. Ovaj sporazum definiše međusobna prava i obaveze u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja za 2024. godinu.

- Cilj Sporazuma koji sam danas potpisao sa direktorkom Snežanom Prelić je da osnažimo našu lokalnu privredu i građane, kroz proces samozapošljavanja i dodelu grantova, što direktno utiče na smanjenje broja nezaposlenih u opštini Vrnjačkoj Banji - napisao je Đurović.

Ovaj sporazum je deo kontinuiranih napora Opštine Vrnjačka Banja da podrži lokalno stanovništvo i unapredi ekonomski razvoj. Kroz ove mere, opština nastoji da podstakne samozapošljavanje i pruži finansijsku podršku onima koji žele da započnu sopstveni biznis.

Jedna od ključnih prednosti ovogodišnjeg sporazuma je povećanje broja korisnika sredstava.

- Ove godine omogućeno je da 14 lica dobije sredstva, što je veći broj u odnosu na prethodnu godinu - naglasio je Đurović.

Ovaj korak predstavlja značajan pomak ka smanjenju nezaposlenosti u Vrnjačkoj Banji i doprinosi jačanju lokalne ekonomije. Kroz saradnju sa NZS-Filijala Kraljevo, opština nastavlja da pruža podršku svojim građanima, stvarajući nove prilike za zapošljavanje i ekonomski rast.

Potpisivanje ovog sporazuma je još jedan dokaz posvećenosti Bobana Đurovića i njegovog tima unapređenju životnog standarda u Vrnjačkoj Banji, te pružanju konkretne pomoći onima koji žele da započnu sopstveni biznis i time doprinesu zajednici.

Autor: P. J.