AKTUELNO

Svake godine, sa prvim velikim vrućinama, jedna tema postaje neizbežna a glasi - kako sprečiti znojenje ljudi i njihove neprijatne mirise na javnim mestima, u autobusu, apotekama, supermarketima...

Među brojnim apelima o tuširanju i sprečavanju nepoželjnih mirisa, onaj koji se nedavno našao u jednom Domu zdravlja u Srbiji šokirao je mnoge ljude, upravo zbog činjenice da se tako nešto čak moralo i napisati i okačiti na šalteru.

"Za pregled kod doktorke potrebno je da se okupate!!!" stoji na papiru zalepljenom u Domu zdravlja negde u Srbiji, čiju fotografiju je na Iks profilu "Chief Cochise" podelio jedan Srbin.

Napisan na ćirilici i velikim slovima, apel ili upozorenje, kako ga je ko shvatio privukao je pažnju mnogim pacijentima kako u samoj bolnici, tako kasnije i na društvenim mrežama.

"Čekam da mi neko kaže da je ovo fora"

"Ovo da stoji na ulazu u svaki autobus, apoteku, menjačnicu, dragstor, supermarket i 'držite higijensko odstojanje minimum pola metra od drugih ljudi'", "Pitam pacijenta što nije oprao zube a on odgovora: 'Pa kupam se kad idem kod prave doktorke (ja sam stomatolog)", "Zar stvarno, dotle došlo. Sve očekujem da mi neko kaže da je u pitanju fora", "Ja sam jednom ušla u Dom zdravlja da vadim krv i bila sam trudna, taj miris koji sam tada osetila nisam nigde nikada. Možda čak ni u autobusu nije bilo tako. Nisam mogla da izdržim, prozori zatvoreni, WC mi nije ni pao na pamet, povratila sam napolju i otišla kući", glasili su samo neki od komentara.

Autor: Aleksandra Aras